26.7.2013 16:48

Μεγάλες δυσκολίες

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΗΩ, ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ

Τεράστιες είναι οι δυσκολίες εκκαθάρισης και μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση του κλεισίματος της εταιρείας Ηώ, που λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια  στη Δασκαλόπετρα ως Κέντρο Νεότητας του πρώην δήμου Ομηρούπολης.

Τυπικά η εταιρία έχει κλείσει από το 2008 επι δημαρχίας Γιάννη Μαλαφή και  από τότε προσπαθούν να την εκκαθαρίσουν, αλλά οι προσπάθειες προσκρούουν στην έλλειψη σημαντικών στοιχείων, που δεν  επιτρέπουν να υποβάλλει στην Δ.Ο.Υ τα απαιτούμενα έγγραφα  και να ανοίξει ο δρόμος για την διαδικασία που θα κλείσει την ανοικτή πληγή.

Όσοι έως τώρα  επιχείρησαν να προωθήσουν την υπόθεση και να εκκαθαρίσουν την εταιρία δεν τα κατάφεραν, η Δ.Ο.Υ πιέζει για την κατάθεση των απαραίτητων φακέλων, αλλά η απάντηση των εκάστοτε αρχών είναι στερεότυπη: Τα απαιτούμενα στοιχεία χάθηκαν το 2008. Έχει γίνει ένας καταλογισμός ευθυνών σε πρώην εργαζόμενο, κάποιοι άλλοι έχουν κληθεί για παράθεση στοιχείων και από τότε η υπόθεση εκκρεμεί.

Αντικατάσταση

Οι μεγάλες δυσκολίες ανάγκασαν τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Μούνδρο να υποβάλλει την παραίτηση  από την ευθύνη εκκαθάρισης της εταιρίας που του είχε ανατεθεί. Ο αντικαταστάτης του θα ορισθεί τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με εισήγηση του δήμαρχου.

Νόμιμα

Για αποφυγή κάθε παρερμηνείας και παρεξήγησης τονίζουμε ότι η σημερινή καφετέρια λειτουργεί κανονικότατα και απόλυτα νόμιμα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ