9.3.2015 14:31

"Με ξένα κόλλυβα λιβανίζουν"

ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΥΔΩΡΙΚΟΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΗΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ

Ο απολογισμός των πεπραγμένων του αντιδήμαρχου Πρόνοιας Γ. Παπαδόπουλου, για τους τρεις μήνες θητείας του, προκάλεσε τη μήνη του συνδυασμού Λαμπρινούδη.

Οι ήδη διαταραγμένες σχέσεις μεταξύ του Λαμπρινουδικού μπλοκ με τον αντιδήμαρχο πρόνοιας, έδωσαν πρόσφορο έδαφος για μια σκληρή ανακοίνωση στην οποία ο κ. Παπαδόπουλος κατηγορείται για δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία που στερείται σχεδιασμού, εμπνεύσεως και οράματος και παράλληλα οικειοποίησης των έργων της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

"Χωρίς σχεδιασμό, έμπνευση, και έλλειψη οράματος παρουσιάζει ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος το υπηρεσιακό και γραφειοκρατικό έργο ρουτίνας  μιας υπηρεσίας, ως  δημοτικό έργο.

Μάλλον  μπερδεύει το έργο του αιρετού με αυτό του υπαλλήλου της πρόνοιας, στην οποία έχει θητεύσει.

Η έλλειψη όμως έργου τον αναγκάζει να στηρίζεται και να καπηλεύεται το έργο της προηγούμενης Δημοτικής αρχής.

Πάνω λοιπόν σ αυτά που αναφέρει θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

1.Με μεγάλη προσπάθεια, η προηγούμενη Δημοτική αρχή διατήρησε τη λειτουργία του ΚΔΑΠ ΜΕΑ και ΚΔΑΠ  Καρδαμύλων, όπως και το «Βοήθεια στο σπίτι», ύστερα από το κλείσιμο της ΕΝΑ Χίου από την Περιφέρεια.

2.Η λειτουργία του ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Κοφινά, επαναδειοδοτήθηκε επί των ημερών μας, αφού εκπονήθηκε η μελέτη για τις προβλεπόμενες κτηριακές αλλαγές και  εξασφαλίσθηκε η απαιτούμενη πίστωση (περίπου 80.000 ) εν μέσω εκτέλεσης του τεχνικού προγράμματος. Η δημοπρασία έγινε το Σεπτέμβριο του 2014.

3.Η πρόσληψη προσωπικού  έγινε, αφού είχε γίνει προγραμματισμός από τον Μάρτιο του 2014. Οι διαδικασίες πρόσληψης είναι  δύσκολες και χρονοβόρες» αναφέρεται στην ανακοίνωση του συνδυασμού Λαμπρινούδη.

Γενικεύοντας την κριτική που ασκείται στη δημοτική αρχή, ο συνδυασμός «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ ΜΑΣ» υποστηρίζει ότι «Σήμερα λοιπόν η Δημοτική αρχή δράττει τους καρπούς της δουλειάς της προηγούμενης Δημοτικής αρχής.

Θα ήταν πολιτικά έντιμο να αναγνωρίσουν τις προσπάθειες και τα αποτελέσματα των προηγούμενων στη λογική της συνέχειας, που έχει ο Δήμος.

Όμως η ανυπαρξία παραγωγής έργου, αναγκάζει τη Δημοτική αρχή να οικειοποιείται  το έργο της προηγούμενης .

Και όταν αυτό εξαντληθεί, τι θα έχουν να παρουσιάσουν; Προφανώς το προφίλ του καλού διαχειριστή, ενός έργου που κάποτε θα σταματήσει. Και τότε θα φανεί μεγάλο το κενό.

 Γιατί μέχρι τώρα, όπως λέει και ο λαός  <με ξένα κόλλυβα λιβανίζουν>».

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ