17.5.2016 18:42

Με τρίπτυχο προτάσεων αντιδρούν στον Φ.Π.Α.

Ούτε η επικείμενη και ουδόλλως επιθυμητή κατάργηση του Φ.Π.Α. των νησιών δεν μπορεί να σταθεί ικανή να ενώσει, έστω για μία μόνο φορά τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλιόυ, προκειμένου ομόφωνα να προχωρήσουν στις απαραίτητες παραστάσεις για την διατήρηση του μέτρου. 

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη με μοναδικό θέμα την διατήρηση του μειωμένου Φ.Π.Α., φαίνεται να καταλήγει σε μια τριάδα πρωτοβουλιών που πρότεινε η αντιπεριφερειάρχης Χρ. Καλογήρου. 

Συκγκεκριμένα η κ. Καλογήρου πρότεινε: 

1.Παραμονή του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά ως μέτρο αποκατάστασης της ανισότητας  σε σχέση με την ηπειρωτική Ελλάδα και ως ελάχιστο μέτρο με το οποίο η κυβέρνηση μπορεί να προσφέρει ανταπόδοση για το βάρος που έχει πέσει στις πλάτες των νησιωτών με το μεταναστευτικό.

2. Θεσμοθέτηση με πρωτοβουλία των 6 βουλευτών των νησιών της παραμονής του μειωμένου Φ.Π.Α στα νησιά

3. Συμπόρευση του Περιφερειακού Συμβουλίου στους αγώνες μαζί με τους υπόλοιπους φορείς που θα κινητοποιηθούν για την αποτροπή της κατάργησης του νησιωτικού Φ.Π.Α.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον πρόεδρό του να παραδώσει το ψήφισμα στους 6 βουλευτές της Περιφέρειας προκειμένου να αναλάβουν πρωτοβουλίες και παράλληλα τάχθηκε υπέρ των όποιων κινητοποιήσεων προγραμματιστούν από τους φορείς του Βορείου Αιγαίου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ