21.2.2017 10:20

Με τον «πολίτη» στον υπουργό ο Ν. Μηταράκης

 Η απομάκρυνση του Π. Βρουλή από το ΠΕΔΥ και ο τρόπος με τον οποίο έγινε αυτή, με κομματικά κριτήρια και προς εκυπηρέτηση ημετέρων όπως περιγράφηκαν στο τελευταίο δημοσίευμα του «Πολίτη», έδωσαν το έναυσμα στον Νότη Μηταράκη να καταθέσει αναφορά στον Υπουργό Υγείας.

«Σας προωθώ δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης Χίου», στο οποίο αναφέρεται ότι η πρόσφατη αντικατάσταση του μέχρι σήμερα υπεύθυνου της Επιστημονικής Λειτουργίας του ΠΕΔΥ στη Χίο κ. Βρουλή από τον κ. Ταναϊνη, έγινε βάσει κομματικών κριτηρίων και όχι με γνώμονα τα προσόντα και την προϋπηρεσία των προσώπων που μπορούσαν να τοποθετηθούν στη θέση αυτή.

Και αυτό γιατί με το άρθρο 47 του ν. 4386/2016, το οποίο αποτελεί την τελευταία τροποποίηση των άρθρων 17 και 18 του νόμου 1397/1983 (νόμος ΕΣΥ) δεν περιλαμβάνεται κανένα κριτήριο (ποιοτικό ή ποσοτικό) βάσει του οποίου να ορίζεται ο υπεύθυνος για το συντονισμό της Επιστημονικής Λειτουργίας της Μονάδας ΠΕΔΥ, αλλά το αφήνει στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε Διοικητή ΥΠΕ. Στην προηγούμενη μορφή του εν λόγω άρθρου (με το νόμο 4058/2012) οριζόταν η επιλογή βάσει ειδικότητας και αρχαιότητας, θέτοντας έτσι αντικειμενικά κριτήρια επιλογής του υπεύθυνου λειτουργίας», αναφέρει ο κ. Μηταράκης στην αναφορά του αναμένοντας την απάντηση του υπουργού.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ