24.2.2012 9:55

Με την ευλογία του Δήμου!

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΜΙΣΗ ΣΚΑΝΑΒΗ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΗ ΑΠΟ ΔΙΠΛΗ ΠΕΡΓΚΟΛΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ

Οι πεζόδρομοι στο εμπορικό κέντρο έχουν κατασκευαστεί για να καταλαμβάνονται νόμιμα ή παράνομα από επαγγελματίες και μη ή για να εξυπηρετούν τον κόσμο, να κοσμούν την πόλη και να διευκολύνουν τους επαγγελματίες στη δουλειά τους, χωρίς να καταργείται το σκεπτικό και ο προορισμός της κατασκευής τους;
Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οφείλουν να δώσουν μια σαφή απάντηση και να επανεκτιμήσουν την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και επιβαρύνεται καθημερινά και αν χρειάζεται να επανακαθορίσουν το Δημοτικό Κώδικα που προσδιορίζει τη χρήση και τη λειτουργία τους. Έχουμε κουρασθεί να ακούμε ότι «η δημοτική αρχή θα εφαρμόσει τη νομιμότητα, θα αρχίσει τους ελέγχους», μεγάλα λόγια χωρίς αντίκρισμα σε ένα πολύ σοβαρό θέμα.
Σκαναβή και Δρομοκαϊτη
Στα εξόφθαλμα  προβλήματα που έχουν αλλοιώσει τη μορφή και το χαρακτήρα του εμπορικού κέντρου έχει προστεθεί και η «νόμιμη» διπλή κατάληψη χώρων στους πεζόδρομουςκαναβή και Δρομοκαϊτη από νέα καφετέρια, που έχει την κατ’ αρχήν θετική γνωμοδότηση της Τεχνικής Υπηρεσίας (!), όπως υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος Χίου Παν. Στεφάνου. Το κατάστημα είναι διαμπερές,  έχει εισόδους/εξόδους και στους δύο δρόμους και έχει εγκαταστήσει και στις δύο «προσόψεις» τραπεζοκαθίσματα και τζαμαρίες, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες περιοίκων.
Οι έλεγχοι
Ο αντιδήμαρχος Π. Στεφάνου δέχεται ότι «το πρόβλημα είναι έντονο και εκτεταμένο σε όλη τη Χίο» και υποστηρίζει ότι έχει αρχίσει ήδη επιχείρηση καταγραφής και ελέγχου σε όλο το νησί, με στόχο να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα.
«Έχουν καταγραφεί περιπτώσεις σε όλη τη Χίο, από τα Νένητα, τη Βέσσα και το Λιθί έως τα Καρδάμυλα και την Αμανή. Θα ελέγξουμε όλες τις υποθέσεις και θα εφαρμόσουμε τον κώδικα», λέει.
Πώς να πιστέψουμε όμως τις επαναλαμβανόμενες προφορικές διαβεβαιώσεις, όταν καθημερινά ξεπηδούν νέες εξόφθαλμες υποθέσεις και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είτε κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, είτε τις νομιμοποιούν, όπως την παραπάνω περίπτωση;

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ