28.4.2015 18:19

Με στόχο να αποκατασταθούν και οι τελευταίοι ΧΑΔΑ του Αιγαίου

Ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 29 Απριλίου στο υπουργείο Εσωτερικών με σκοπό την εξεύρεση λύσης για τις ανεξέλεγκτες χωματερές στο Αιγαίο. Πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα των νησιών μας, που υποβαθμίζει σε σημαντικό βαθμό το περιβάλλον τους και δημιουργεί δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων.

Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Ευάγγελος Καπετάνιος, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου Γιάννης Γιανέλλης, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Νίκος Θεοδωρίδης και πολλοί άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες και επιστημονικοί συνεργάτες.

Επισημαίνεται ότι για τις ανεξέλεγκτες χωματερές η χώρα μας έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με υπέρογκα πρόστιμα.

Στόχος της σύσκεψης είναι να κλείσουν οι ενεργοί και  να αποκατασταθούν ενεργοί και ανενεργοί ΧΑΔΑ, προκειμένου να σταματήσουν τα πρόστιμα που επιβάλει το  Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στη χώρα μας, όπως επισημαίνεται και στο σχετικό έγγραφο  - πρόσκληση του υπουργείου Εσωτερικών προς τους εμπλεκομένους φορείς. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ