24.1.2017 13:56

Με ρυθμούς χελώνας τα εφάπαξ στους δημόσιους υπαλλήλους

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΚΑΙ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ

«Τριάντα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητήσαμε σήμερα να ενημερωθούμε για τον τρόπο που εφαρμόζεται η ευνοϊκή διάταξη περί της κατά προτεραιότητα χορήγησης εφάπαξ του δημοσίου. Η διάταξη αυτή πρέπει να εφαρμόζεται με εξαιρετική προσοχή και με όρους δικαιοσύνης και διαφάνειας, χωρίς να κατηγοριοποιεί τους ασφαλισμένους σε φίλους και υμέτερους. Δε μπορεί τη στιγμή που 55.000 συμπολίτες μας περιμένουν έως και τέσσερα χρόνια για να πάρουν τα χρήματά τους, να υπάρχουν υπόνοιες ότι κάποιοι παρακάμπτουν την επετηρίδα με τις ευλογίες του Υπουργείου Εργασίας και των διοικήσεων των Ταμείων».

Τα παραπάνω δήλωσαν οι βουλευτές της ΝΔ Ν. Μηταράκης και Γιάννης Βρούτσης, αναφορικά με τη χορήγηση των εφάπαξ του δημοσίου συμπληρώνοντας, «Στα δύο χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οι χορηγήσεις των εφάπαξ προχωράνε με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, ενώ αξίζει να θυμίσουμε ότι τη διετία 2012-2014 η κυβέρνηση Σαμαρά, κάτω από πολύ δυσμενέστερες δημοσιονομικές συνθήκες είχε χορηγήσει 96.750 εφάπαξ αξίας 3,1 δις.»

Με αυτά τα δεδομένα οι δυο βουλευτές κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή ζητώντας απαντήσεις για τα εξής ερωτήματα από τους αρμόδιους υπουργούς:

1.Πόσες ήταν οι αιτήσεις για κατά προτεραιότητα χορήγηση εφάπαξ βάσει της παρ. 10 του αρ. 35 του 4387/2016;

2.Πόσες από αυτές αφορούσαν αιτήσεις εφάπαξ των ετών 2015-2016 και πόσες προγενέστερες αιτήσεις;

3.Πώς αποδεικνύεται για κάθε μία από τις περιπτώσεις που έγιναν δεκτές για κατά προτεραιότητα χορήγηση εφάπαξ, ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις της παραγράφου 10 του άρθρου 35 του ν. 4387/2016; Με ποια δικαιολογητικά συνοδεύονται οι αιτήσεις αυτές;

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ