8.3.2012 9:56

Με Προγραμματική στην Περιφέρεια τα σπήλαια

ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΥΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

Οι νομικές αντιρρήσεις που συνεχίζουν να προβάλλουν στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού ακυρώνουν την ιδανική λύση διαχείρισης των σπηλαίων Ολύμπων και Αγίου Γάλακτος από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Σιγρίου, φορέα διαχείρισης του Απολιθωμένου Δάσους της Μυτιλήνης.
Έτσι, με τα χρονικά όρια να πιέζουν και πάλι ασφυκτικά, δεδομένου ότι το Μάιο οι δυο φυσικοί θησαυροί θα πρέπει να μπορούν νόμιμα να υποδέχονται τους επισκέπτες τους, όλα δείχνουν ότι προετοιμάζεται Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, ώστε να αποδοθεί η διαχείριση των δυο σπηλαίων στην τελευταία.
Σε μια τέτοια περίπτωση θα γίνει προκήρυξη των θέσεων για τους ξεναγούς, θα υπάρχει δυνατότητα θεώρησης εισιτηρίων, φτάνει η απόδοση των σπηλαίων να μην καθίσταται ελλειμματική.
«Όσα χρήματα βγαίνουν ετησίως από τα σπήλαια θα πρέπει να επαναπενδύονται σ’ αυτά», τονίζει ο Κ. Γανιάρης, ελπίζοντας ότι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας θα εμπλακεί τελικά στην υπόθεση σε επίπεδο παροχής τεχνογνωσίας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ