26.2.2014 13:26

Με ομάδες εργασίας

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ «ΧΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ»

Στην επεξεργασία του προγράμματός προχωράει η «Χιακή Συμπολιτεία» που συγκροτώντας ομάδες εργασίας προχωράει στην κατάρτιση των θέσεών της.

Σε αυτά τα πλαίσια περισσότερα από 50 άτομα συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, συγκροτώντας ομάδες εργασίας που έχουν αναλάβει να καταθέσουν τα στρατηγικά σχέδιά τους μέχρι τις 10 Μαρτίου, τα οποία στη συνέχεια θα μπουν σε ανοικτή κοινωνική διαβούλευση.
 
Οι θεματικές και τα κύρια ζητήματα
 
H κατάσταση του δήμου (δομές, υπηρεσίες, οικονομικά), η ανεργία, οι κοινωνικές δομές και η αλληλεγγύη, ο πολιτισμός, οι ιστορικοί και παραδοσιακοί οικισμοί, η παραγωγή και ο Αγροτικός Χώρος, ο τουρισμός και η πολιτική του Δήμου , η ενέργεια και οι ανανεώσιμες πηγές, το κυκλοφοριακό και η καθημερινότητα του πολίτη στο δήμο, οι βασικές υποδομές και ο χωρικός σχεδιασμός  αποτελούν μερικές από τις θεματικές ανά ομάδα.

Κι ακόμη, οι ΧΥΤΑ (το ανταποδοτικό κόστος, η ανακύκλωση,η  πολιτική του Δήμου), το περιβάλλον και οι προστατευόμενες περιοχές, το νερό (η διαχείρισή του, τα ανταποδοτικά τέλη και τα ημιτελή έργα) και η αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων συμπληρώνουν τη βεντάλια των θεματικών με τις οποίες θα ασχοληθούν οι ομάδες εργασίας που συστήθηκαν το Σάββατο.

Δημιουργήθηκαν ακόμα ομάδες εργασίας για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου της Χιακής Συμπολιτείας, οικονομικών, επικοινωνίας, νομικής υποστήριξης.

«Χαρακτηριστικό της συνάντησης, που έγινε σε ξενοδοχείο της πόλης, η διάθεση και η όρεξη όλων όσων  συμμετείχαν και ο ενθουσιασμός για το ότι πολλά μπορεί να αλλάξουν», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η «Χιακή Συμπολιτεία».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ