17.5.2012 13:09

Με Μεννή και... με Γεώργιο

 
Με Μεννή …
Παγχιακά δεν έκανε αίσθηση, στο Βροντάδο όμως σίγουρα διαδραμάτισε το ρόλο της για τη διαμόρφωση των εσωκομματικών συσχετισμών στο ΠΑΣΟΚ. Από το 2000 και μετά ήταν η πρώτη φορά που ο Μ. Μεννής δεν ήταν ορκισμένος υποστηρικτής της Ελπίδας. Χωρίς να βγει με ντουντούκα, όσοι βρίσκονται σε επαφή μαζί του κατάλαβαν πάντως ότι ο πρώην δήμαρχος είχε θέσει τις υπηρεσίες του στη διάθεση του Κ. Τριαντάφυλλου, επιχειρώντας να μετατοπίσει όσο περισσότερους φίλους του γινόνταν. Δύσκολο το εγχείρημα. Αφενός έπρεπε να πείσει ότι κι ο ίδιος έκανε λάθος όταν τόσα χρόνια στήριζε με πάθος Τσουρή, αφετέρου γιατί είχε διαρρεύσει ότι η στροφή του αυτή είχε να κάνει με προσωπικές του υποθέσεις, στις οποίες έκρινε ότι η Ελπίδα δεν τον στήριξε αρκούντως. Στην πράξη βέβαια ή καλύτερα στην κάλπη βέβαια, η επιρροή του Μάρκου έδειξε ότι έπιασε τόπο.
 
… και Γεώργιο
Μαζί με το Μεννή εσωκομματικό στρατόπεδο άλλαξε και το «πνευματικό τέκνο του», ο Γιώργος Παπαδόπουλος. Κι εκείνος εγκατέλειψε την πολύχρονη πολιτική φιλία του με την Ελπίδα και προσέφερε τις υπηρεσίες του στον Κ. Τριαντάφυλλο. Η διαίσθηση του αποδείχθηκε σωστή, γιατί ο Γιώργης κάτι προσωπικό δεν είχε με την πρώην βουλευτή, έβλεπε όμως το πολιτικό της τέλος να κοντοζυγώνει. Η επιρροή του δόθηκε μονοδιάστατα στον Κωστή, έστω κι αν φλέρταρε με Τομάζο και Γιαννάρα.
Κι αν ο Γιώργος χαμογέλασε πλατιά για το αποτέλεσμα στο ΠΑΣΟΚ, δεν χάρηκε διόλου με το αποτέλεσμα στη Ν.Δ.. Ανοιχτά και φωναχτά είχε ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας Κάρμαντζη, μη σας πω ότι για αυτήν πάσχισε περισσότερο. Στο ερώτημα πώς γίνεται ένα πρόσωπο να το παίζει σε πολλά ταμπλό, η απάντηση έρχεται από τη συνολική δραστηριότητα του. Ο Γιώργης έχει επιρροές διακομματικά και δεν έχει σκοπό να τις εγκαταλείψει.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ