Ειδήσεις

27/2/15 18:36

τελ. ενημ.: 27/2/15 18:36

Με "Ματωμένα Χώματα" ο λογοτεχνικός διαγωνισμός του "Φάρου"

40 ΜΑΘΗΤΕΣ ΞΕΔΙΠΛΩΣΑΝ ΤΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΑΛΕΝΤΟ ΜΕ ΕΝΑΥΣΜΑ ΤΗ ΔΙΔΩ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Λογοτεχνικός  Διαγωνισμός που από φέτος θα ονομάζεται τιμητικά «Ανδρέας Αξιωτάκης – Μνήμη Μικρασίας», τον οποίο διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Βαρβασίου Χίου – Βιβλιοθήκη «ο Φάρος», σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χίου.

Στο Διαγωνισμό, που διεξήχθη στο ιδιαίτερα φιλόξενο Γενικό Λύκειο της Καλαμωτής, συμμετείχαν 40 παιδιά, συγκεκριμένα από το 1ο Γενικό Λύκειο Χίου, το 2ο Γενικό Λύκειο Χίου, το 3ο Γενικό Λύκειο Χίου, το Γενικό Λύκειο Βροντάδου, Καρδαμύλων, Καλαμωτής και από το Μουσικό Σχολείο Χίου.

Στα παιδιά δόθηκε το απόσπασμα από την εισαγωγή του βιβλίου «Ματωμένα χώματα» της Διδούς Σωτηρίου: «Κείνοι που έζησαν μέσα στη θύελλα έφυγαν ένας ένας κι η ζωντανή μαρτυρία τους χάθηκε. Χάθηκαν οι λαϊκοί θησαυροί ή βαλσαμώθηκαν στα ιστορικά αρχεία. «Απ’ του πεθαμένου το μάτι, μην περιμένεις δάκρυ» λέει μια μικρασιατική παροιμία..» και τους ζητήθηκε να ξεδιπλώσουν το λογοτεχνικό τους ταλέντο. Τα γραπτά των παιδιών θα αξιολογήσει ομάδα φιλολόγων του Γενικού Λυκείου της Καλαμωτής. Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού, καθώς και η ημερομηνία της τελετής βράβευσης θα ανακοινωθούν σύντομα.

Σχόλια άρθρου: 0