5.2.2014 10:56

Με Κόρακα και Αμπαζή στο Βόρειο Αιγαίο η ΛΑ.Σ. (ΗΧΗΤΙΚΟ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑ

Τα ονόματα των Στρατή Κόρακα για τη θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη και του  Γιώργου Αμπαζή για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Χίου ανακοίνωσε στην προχθεσινή πολιτική του ομιλία ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε.  ο γ.γ. Δ. Κουτσιούμπας αναφερόμενος στα άτομα που θα στελεχώσουν τα περιφερειακά και δημοτικά ψηφοδέλτια ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.

«Αγώνας με πολιτικά και ταξικά κριτήρια»

Με αυτή τη φράση ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χίου, Γ. Αμπαζής, θέλησε να δώσει μέσω του «π» το στίγμα της προεκλογικής περιόδου για τη Λαϊκή Συνεργασία Βορείου Αιγαίου, τονίζοντας ότι η μάχη που θα δοθεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι άμεσα συνδεδεμένη με το γενικό πολιτικό σκηνικό.

«Η λύση στα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα των νησιών του Βορείου Αιγαίου γενικότερα αλλά και της Χίου ειδικότερα έρχεται μέσα από τη ρήξη με τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις, που εφαρμόζοντας πιστά  όσα η Ε.Ε. διακηρύττει έχει φθάσει στο όριο της εξαθλίωσης τα νησιά μας.

Αν δεν καταλάβουμε ότι η ανατροπή του ευρωμονόδρομου είναι ταυτόχρονα μονόδρομος για τη σωτηρία του λαού και της χώρας τότε δεν θα έχουμε καταφέρει τίποτα. Ο οποιοσδήποτε προωθεί άλλες θέσεις και απόψεις απλά λέει ψέματα στο λαό», ανέφερε ο Γ. Αμπαζής.

Αγώνας παντού

Ο ίδιος, αναλύοντας το πολιτικό στίγμα της Λ.Α.Σ. για το Βόρειο Αιγαίο σύνδεσε τις αυτοδιοικητικές εκλογές με τις Ευρωεκλογές λέγοντας ότι «η λαϊκή αντίθεση στην Ε.Ε. πιάνει τόπο μόνο εάν συναντηθεί με την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, στην Ευρωβουλή, στη Βουλή, στους δήμους και τις περιφέρειες, στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, η ενίσχυση της πρότασής του για τη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, μπορεί να βάλει εμπόδια σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, στην πολιτική της Ε.Ε., των μονοπωλίων, να αναχαιτίσει αντιλαϊκά μέτρα, να έχει και επιμέρους επιτυχίες και πάνω απ' όλα να ανοίξει το δρόμο για την αναγέννηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος».

@ Ακούστε παρακάτω τις δηλώσεις του Γ. Αμπαζή στο Politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ