9.7.2013 15:51

Με ηλεκτρονική αίτηση, η χορήγηση Βίζας;

ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΤΟ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΙΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Απάντηση στην Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων την οποία κατέθεσε προς τα συναρμόδια Υπουργεία, για τη βελτίωση των διαδικασιών για την έκδοση βίζας είχε ο βουλευτής Χίου, Κώστας Τριαντάφυλλος.

Στη σχετική απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών,  εκφράζεται η πρόθεση για απλούστευση και επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών και σημειώνεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες χώρες με κριτήριο την ταχύτητα διεκπεραίωσης αιτήσεων για χορήγηση θεωρήσεων Schengen.

Αναφέρεται, επίσης, ότι εν όψει αναθεώρησης του Κώδικα Θεωρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η χώρα μας επεξεργάζεται τις προτάσεις της, και παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης, κάτι που πρότεινε στο κείμενο της Ερώτησής του ο Κώστας Τριαντάφυλλος.

Τέλος, εκφράζεται η δέσμευση για επιδίωξη επέκτασης του προγράμματος έκδοσης βίζας και σε διάρκεια, αλλά και σε άλλες περιοχές.

Πάντως το Υπουργείο Τουρισμού δεν ανταποκρίθηκε ακόμη στην κατατεθείσα Ερώτηση και ΑΚΕ, ενώ ο βουλευτής, μέσα από τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου ζητά τα σχετικά στατιστικά στοιχεία για την πορεία του πιλοτικού προγράμματος που αφορούν την περιοχή και το νησί μας και από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ