7.11.2013 9:09

Με απόφαση Σαμαρά η επέμβαση της ΕΛΑΣ στο Ραδιομέγαρο

Με απόφαση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και μετά από συνεννόηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Βαγγέλη Βενιζέλο τα ξημερώματα της Πέμπτης δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ επενέβησαν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής για την λήξη της κατάληψης της ΕΡΤ από τους εργαζομένους.

Το επιχειρησιακό σκέλος χειρίστηκε ο αρμόδιος υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Νίκος Δένδιας ο οποίος έδωσε την εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις και αφού υπήρξε συνεννόηση με τις εισαγγελικές αρχές.

 «Η επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έγινε για την εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της νομιμότητας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου και πρόσθεσε: «Το Ραδιομέγαρο βρισκόταν υπό παράνομη κατάληψη, με αποτέλεσμα την καθημερινή ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου και η επέμβαση έγινε παρουσία Εισαγγελέα». 

Από το κυβερνητικό επιτελείο λένε ότι «είχαν σταλεί επανειλημμένως τελεσίγραφα και είχαν προειδοποιηθεί οι εργαζόμενοι. Με την κατάληψή τους εμπόδιζαν την λειτουργία του μεταβατικού φορέα και τις διαδικασίες για τη ΝΕΡΙΤ».

Τέλος σημειώνουν ότι «η κατάληψη ήταν παράνομη και με την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων εφαρμόζεται ο νόμος». Ένας επιπλέον αλλά ουσιαστικός λόγος είναι ότι πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να λειτουργεί πλήρως ο νέος φορέας όταν θα αρχίσει η ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τον Ιούνιο η κυβέρνηση ουσιαστικά είχε μείνει χωρίς δημόσιο τηλεοπτικό φορέα γεγονός που επηρέαζε την προβολή του κυβερνητικού έργου και των δραστηριοτήτων του πρωθυπουργού. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ