29.4.2014 14:36

«Μαθησιακές Δυσκολίες και Λογοτεχνία»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΡΑΗ

Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής» σε συνεργασία με το «Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων παιδιών με δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες Χίου» πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «Μαθησιακές Δυσκολίες και Λογοτεχνία», το ερχόμενο Σάββατο 3 Μαΐου 2014 στις 20.00 στην αίθουσα του Αναγνωστηρίου της Βιβλιοθήκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί διάλεξη από την κ. Ελένη Λιβανίου, εκπαιδευτική ψυχολόγο, διδάκτορα γνωστικής-κοινωνικής ψυχολογίας, Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Δυσλεξίας και μέλος της European Dyslexia Association. Η κ. Λιβανίου έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Sussex και είναι ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Nottingham, ενώ υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Με την πρωτοβουλία αυτή επιχειρείται μια προσέγγιση ενός διαχρονικού θέματος, το οποίο απασχολεί παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. Με την εισήγησή της η κ. Λιβανίου θα προσπαθήσει να περάσει το μήνυμα τόσο σε εκπαιδευτικούς όσο και γονείς για τη δύναμη του «λόγου». Τα παιδιά μέσα από τα παραμύθια, τις φανταστικές και παραδοσιακές ιστορίες, τους μύθους και τα ποιήματα φτιάχνουν το δικό τους κόσμο – καταφύγιο. Τα παιδιά με μαθησιακές ιδιαιτερότητες, μπορούν μέσα από τη λογοτεχνία να κατανοήσουν πιο εύκολα το συναίσθημα.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση.

Σε όσους από τους συμμετέχοντες ενδιαφέρονται θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ