7.4.2015 19:05

Μας… πέθαναν στα γέλια!

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΦΟΒ, ΣΤΟ ΕΡΓΟ «ΜΠΑΜΠΑ, ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ», ΤΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΡΗΓΑ

«Γιατί το γέλιο χαρίζει ζωή;Γίνεται να κλάψεις λάθος άνθρωπο, κι αν ναι, ποιός είναι αυτός; Γιατί έχει θεριέψει η ομοφυλοφιλία στην επαρχία; Βγάζει καλή φούντα η Καλαμάτα; Επιστρέφει κανείς πορτοφόλι στην Ελλάδα;»

Στον πειρασμό να… εντρυφήσουμε  στο τι  ισχύει με αυτά τα μεταφυσικά θέματα, μας έβαλε η Θεατρική Ομάδα του ΦΟΒ, το περασμένο Σαββάτο, παρουσιάζοντας στην αίθουσα εκδηλώσεων  των εγκαταστάσεων της, την  κωμωδία «Μπαμπά, μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή», των Δημήτρη Αποστόλου-Αλέξανδρου Ρήγα, σε σκηνοθεσία της Ελπίδας Γεωργαντή.

Άλματα

Η άψογη ομάδα του Φιλοπρόοδου υποσχόταν γέλια μέχρι δακρύων και τα κατάφερε. Παρουσίασε μια πολύ καλά δουλεμένη δύσκολη παράσταση. Οι συντελεστές του σχήματος έχουν κάνει ερμηνευτικά άλματα. Η  απόκτηση εμπειρίας από την πολύχρονη ενασχόληση τους με το αντικείμενο, τους έχει δώσει το ταλέντο και τη δυνατότητα να μπορούν να σταθούν ακόμη και σε μεγάλες κεντρικές σκηνές.Η μεγάλη παράσταση των δυόμιση ωρών,  που θα επαναληφθεί  στις 15 Απριλίου  στον ίδιο χώρο, δεν κούρασε το κοινό που γέμισε την αίθουσα. Αντίθετα το πύκνωμα της πλοκής όσο πλησίαζε το τέλος κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών.

Η ιστορία

Η υπόθεση ξεκινάει με δύο αδελφές που πηγαίνουν στο χωριό τους για την κηδεία του πατέρα τους, αλλά εκεί όμως αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι οι συγχωριανοί και φίλοι του πατέρα τους , δεν είναι συνηθισμένοι                                                                                  

Αποκάλυψη ο Γιάννης Κουγιούλης στο ρόλο του Λευτέρη Τσιάπουρα, εξαιρετικές οι Σταυρούλα Βασιλάκη - Τσαμπαρλή και Αγγελική Καστάνου -Τζούμα στους ρόλους των αδελφών  Ελένης και Γιάννας Καράβα. Απολαυστικοί οι Κώστας Βούκουνας, Δημήτρης Αρμενάκης, Μαίρη Νύκτα - Ψυχιά, Κοσμάς Αντωνιάδης, Τζένη Καλλίτση -Βούκουνα, Δέσποινα Ζουμή και Κώστας Τζούμας στους αντίστοιχους  ρόλους της  ΦάνηςΚαράβα, του Ρουσέττου Αποστολόπουλου, της ΜατούλαςΚρεμιδιώτου, του Χρήστου Αγγελίδη, της Νατάσσας Σεϊντάνη, του κάμερα μαν και της Δέσποινας Μαντούβαλλου. Όλα τα παραπάνω αποτελούν το επιστέγασμα της σκηνοθετικής, σκηνικής και μουσικής  δουλειάς της Ελπίδας Γεωργαντή και των υπόλοιπων αφανών συνεργατών τους.

Χειροκρότημα

Με το θερμό χειροκρότημα των θεατών επιβραβεύθηκε και η προσπάθεια  της διοίκησης του ΦΟΒ, που  για να ανεβάσει τη μεγάλη παράσταση,αναγκάστηκε να μεγαλώσει τη σκηνή του θεάτρου, να αγοράσει  ειδικά φωτιστικά εφέ και να πληρώσει ένα σεβαστό ποσόν στους συγγραφείς,  για τα πνευματικά δικαιώματα.                                                                             

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ