19.12.2012 8:35

Μας οδηγείτε σε βίαιο αφανισμό

Πλήρως αντίθετη  στέκεται η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου  στο ζήτημα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.
Με επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θ. Παραδείσης και ο Γεν. Γραμματέας Ζαχ. Μαϊστράλης στον υπουργό Ανάπτυξης, ξεκαθαρίζουν ότι το θέμα που ξεκίνησε τους βρίσκει καθολικά αντίθετους.
 
Αναλυτικά στην επιστολή τους που κοινοποιήθηκε και στους Χιώτες βουλευτές αναφέρουν:  
 
«Με αφορμή τις εξαγγελίες σας να επιτραπεί η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, έως 250 τ.μ., όλες τις Κυριακές του έτους, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου και το σύνολο των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής μας, εκφράζουν την καθολική αντίθεσή τους στην εφαρμογή αυτού του μέτρου, για τους παρακάτω λόγους:
1) Στην Ελλάδα της μακρόχρονης ύφεσης και της δυσπραγίας στην αγορά, το ωράριο των καταστημάτων είναι ήδη απελευθερωμένο, ενώ αυτό που λείπει είναι η έλλειψη χρημάτων από την τσέπη των καταναλωτών, για να αναζωογονηθεί  η χειμαζόμενη αγορά.
2) Η μετατροπή της Κυριακής σε καθημερινή δεν θα επιλύσει κανένα πρόβλημα της αγοράς, απλώς και μόνο θα συμβάλει στην αναδιανομή του τζίρου υπέρ των μεγάλων καταστημάτων και θα επιταχύνει το κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες δεν θα αντέξουν το επιπλέον λειτουργικό κόστος της Κυριακής και τον ανταγωνισμό των μεγάλων και εύρωστων οικονομικά επιχειρήσεων.
3) Το μέτρο ισοδυναμεί με την επιβολή εξουθενωτικής αναγκαστικής εργασίας 365 ημερών τον χρόνο στους μικρομεσαίους και τους αυτοαπασχολούμενους, που βιολογικά είναι αδύνατο να αντέξουν χωρίς μια ημέρα ανάπαυσης.

Οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι της Χίου δηλώνουν ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχθούν οποιαδήποτε μονομερή απόπειρα μεταβολής του πλαισίου λειτουργίας της αγοράς, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί τους ίδιους και τις οικογένειές τους σε βέβαιο αφανισμό».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ