30.1.2015 9:41

Μάρτιν Σουλτς: Πρώτα φορολογική μεταρρύθμιση, μετά η στήριξη

Πρώτα ορατά μέτρα και δη φορολογικά, που θα διορθώσουν τις κοινωνικές αδικίες στην Ελλάδα, και μετά στήριξη από την Ευρώπη είναι η θέση που εκφράζει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος επισκέφθηκε την Πέμπτη την Αθήνα και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Σήμερα, Παρασκευή, ο Μάρτιν Σουλτς θα μεταφέρει τις εντυπώσεις του από τη συνάντηση στην γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ενώ στην Αθήνα θα βρίσκεται ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Τα Νέα, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου υπογραμμίζει ότι στην Ευρώπη των 28 «στο τέλος πάντοτε γίνονται οι αναγκαίοι συμβιβασμοί».

Σημειώνει, ακόμη, ότι πολίτες ψήφισαν τον Αλέξη Τσίπρα για να βελτιωθεί η καθημερινότητά τους και προτρέπει τον έλληνα πρωθυπουργό να επικεντρωθεί σε αυτό κι όχι στη συζήτηση περί της κατάργησης της τρόικας.

Ο ίδιος εκφράζει έντονο προβληματισμό για τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, καθώς εκτιμά ότι το κόμμα του Πάνου Καμμένου δεν είναι καλός οιωνός για «ευελιξία» στις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους.

*Διαβάστε τη συνέντευξη αναλυτικά στα Νέα

Newsroom ΔΟΛ

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ