7.1.2013 15:31

Το «μάρμαρο» για τα Αγιοβασιλιάτικα Βαποράκια

ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ

Θεωρείται από τα πλέον χαρακτηριστικά και είναι, έθιμα αυτού του τόπου, που έχει άμεση συνάφεια με τη ναυτική παράδοσή του, αναδεικνύοντας παράλληλα και τις επιδόσεις στου στη Ναυτιλία.

Ο λόγος για τα Αγιοβασιλιάτικα Βαποράκια, που κάθε χρόνο, το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς συγκεντρώνει στο Βουνάκι κόσμο από όλες τις συνοικίες και συμμετοχές από πληρώματα ενοριών της Χίου.

Παρά ταύτα αν δεν υπήρχε η ευαισθησία και η βούληση φορέων ιδιωτικής προέλευσης και πρωτοβουλίας, να βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη για τα έπαθλα και τη διοργάνωση, το έθιμο προ πολλού θα είχε εκλείψει.

Ανάμεσά τους το περιοδικό ΝΕΜΕΣΙΣ και ο εκδότης του Γιώργος Μπαχάς, που τα τελευταία δεκαέξι χρόνια ανελλιπώς, ανήκει στους βασικούς χρηματοδότες της διοργάνωσης, καταβάλλοντας το βραβείο Παινεμάτων, ενώ το βραβείο Πληρωμάτων ανέλαβαν να καταβάλουν όλοι οι εν ενεργεία αντιδήμαρχοι Χίου.

Το αντίτιμο των βασικών επάθλων κατέβαλαν, για το:

·        1ο Βραβείο ο κ. Στάμος Ιωάννου Φαφαλιός.

·        2ο Βραβείο το Ίδρυμα Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης «Μαρία Τσάκος» και

·        3ο Βραβείο η Περιηγητική Λέσχη Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ