1.4.2014 16:39

Μαλλιά κουβάρια έγιναν στο ΠΑΣΟΚ μετά την ανταρσία του Γιώργου

Όλα ξεκίνησαν όταν ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, Παναγιώτης Ρήγας έβαλε στην ατζέντα της συζήτησης το ζήτημα της στάσης που κράτησαν στην ψηφοφορία ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.

«Κάτι τέτοιο αυτή την ώρα, δεν ωφελεί την ενότητα του κινήματος», υποστήριξε ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, σημειώνοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κόμμα, την εσωστρέφεια που καλλιεργείται τις τελευταίες ημέρες και το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην πορεία προς τις κάλπες.

«Θα πρέπει να τα συζητήσουμε όλα» επέμεινε ο Παναγιώτης Ρήγας και η συζήτηση άρχισε, με την προειδοποίηση όμως έγκαιρα του πρώην υπουργού Θάνου Μωραΐτη ότι «θα είμαστε πάλι πρώτο θέμα στα κανάλια απόψε»…

Ακολούθησε σύγκρουση των δύο πλευρών, με τους Βασίλη Κεγκέρογλου και Εύη Χριστοφιλοπούλου από την μία πλευρά και τους Κώστα Τριαντάφυλλο και Θάνο Μωραΐτη από την άλλη, που οδήγησε στην αποχώρηση των δύο τελευταίων από τη συνεδρίαση.

«Να έρθουν να μας πουν γιατί ψήφισαν ‘παρών’ και ‘κατά’ αντίστοιχα», είπε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητώντας να μάθει τι τους ενόχλησε και τι θα έπρεπε κατά τη γνώμη τους να έχει γίνει διαφορετικά. Ότι «όλοι κρίνονται» επέμεινε από την πλευρά της η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, που φέρεται να έχει καταφερθεί κατά των δύο βουλευτών που διαφοροποιήθηκαν από την Κυριακή το βράδυ ακόμα.

«Δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο αυτό, δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε αυτό», υποστήριξαν Θάνος Μωραΐτης και Κώστας Τριαντάφυλλος, σημειώνοντας ότι δεν βοηθά τη συζήτηση, αλλά και το ίδιο το κόμμα στην κατάσταση που βρίσκεται, προειδοποιώντας για τον διχασμό που καλλιεργείται και αποχωρώντας τελικά από τη συνεδρίαση.

«Κάτσε να τα πούμε όλα», ακούστηκε να λέει κατά την έξοδό τους στον κ.Τριαντάφυλλο ο Γιάννης Κουτσούκος, ενώ επεισόδιο υπήρξε και μεταξύ του κ.Τριαντάφυλλου και του Χρήστου Πρωτόπαπα κατά την έξοδο των δύο, ως συνέχεια της έντονης κριτικής που είχε ασκήσει ο βουλευτής στον κ.Πρωτόπαπα για τη στάση του ως υπεύθυνος για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου νωρίτερα…

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ