19.8.2014 12:06

«Μάχη» αριστούχων στις Πανελλαδικές

Με το ενδεχόμενο να μην καταφέρουν να εισαχθούν στις σχολές της πρώτης επιλογής τους βρίσκονται αντιμέτωποι  χιλιάδες υποψήφιοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι οποίοι συγκέντρωσαν υψηλή βαθμολογία στις πανελλαδικές εξετάσεις. 

Σχεδόν 40% έχει αυξηθεί φέτος ο αριθμός των αριστούχων γεγονός που αναμένεται να εκτινάξει τις βάσεις.

Η μεγαλύτερη αύξηση αριστούχων καταγράφεται στην τεχνολογική κατεύθυνση ενώ συνολικά ο αριθμός των υποψήφιων που πήραν βαθμολογία από 18 ως 20, άριστα δηλαδή, είναι φέτος σχεδόν 7.500 άτομα. 

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι η αύξηση του ποσοστού των αριστούχων στα μαθήματα της θετικής κατεύθυνσης φτάνει ως και το 50%. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», η μεγαλύτερη αύξηση αριστούχων καταγράφεται στην Τεχνολογική Κατεύθυνση 2 (+53,2% σε σχέση με το 2013).

Ακολουθούν σε ποσοστό αύξησης οι υποψήφιοι της Θετικής Κατεύθυνσης με 50,4%, ενώ οι αριστούχοι της Θεωρητικής αυξήθηκαν κατά 8,6%. Παράλληλα, αξιοσημείωτη αύξηση παρατηρείται στην Τεχνολογική Κατεύθυνση 1 (+39,6%), παρόλο που ο αριθμός των υποψηφίων που την επέλεξαν δεν ξεπέρασε τους 939. 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, οι βάσεις θα δοθούν στη δημοσιότητα στα τέλη Αυγούστου.

 
Πηγή: «Έθνος»

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ