22.4.2015 14:24

Μάγεψε η εκδήλωση Χοροκίνησης στο Ομήρειο

Μία άρτια οργανωμένη παράσταση, αντάξια παραστάσεων επαγγελματικών σχολών χορού, παρουσίασαν το Σάββατο 18 Απριλίου στο Ομήρειο, τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση χοροκίνησης των πολιτιστικών εργαστηρίων του συλλόγου «Γεώργιος Βούρος». 

Με την πολύτιμη καθοδήγηση της δασκάλας τους Χριστ. Χριστοπούλου, παιδιά ηλικίας από 4-15 ετών χόρεψαν κλασικό και σύγχρονο μπαλέτο αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού. «Ήταν ιδιαιτέρως δύσκολο να οργανωθούμε διότι τα μαθήματα ήταν μια φορά μόνο την εβδομάδα και πολλές φορές από τα 80 παιδάκια των έξι διαφορετικών τμημάτων παρουσιάζονταν μόνο τα 40. Για να προετοιμαστούν σωστά και για να στηθεί μια παράσταση απαιτούνται τουλάχιστον δύο ώρες την εβδομάδα. Ευτυχώς όμως τα κατάφεραν μια χαρά», σημειώνει στον «π» η κ. Χριστοπούλου.

Με σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό, εκατοντάδες συμμετοχές σε διάφορες ομάδες χορού, παραστάσεις σε Ηρώδειο και Λυρική σκηνή, η κ. Χριστοπούλου προσφέρει τις γνώσεις της και την πείρα της από το 2004 στο τμήμα χοροκίνησης του συλλόγου «Γεώργιος Βούρος». « Αγαπάω πολύ τον χορό και είναι χαρά μου να προσφέρω τις γνώσεις μου. Ο χορός είναι δείγμα πολιτισμού και βοηθάει στην καλλιέργεια τόσο του νου όσο και της ψυχής. Στο πολιτιστικό εργαστήριο της χοροκίνησης λειτουργούν έξι τμήματα ηλικίας από τεσσάρων μέχρι δεκαπέντε ετών και παραστάσεις διοργανώνονται κάθε δύο χρόνια».

Η παράσταση διήρκησε δύο περίπου ώρες με κάθε τμήμα να παρουσιάζει δύο διαφορετικές χορογραφίες που ξεσήκωσαν το κοινό.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ