11.6.2013 14:38

Λύση στη βόσκηση των καμένων, με τη δημιουργία Κτηνοτροφικού Πάρκου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ- ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Την κατασκευή ενός σύγχρονου κτηνοτροφικού πάρκου στη Χίο, προτείνει στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, με επιστολή του.

Σύμφωνα με το Χιώτη Βουλευτή το κτηνοτροφικό πάρκο αποτελεί  μια περιοχή κτηνοτροφικής ζώνης, για την οποία έχει γίνει χωροταξική μελέτη οργάνωσής της. Η χωροταξική αυτή μελέτη προβλέπει τη δημιουργία της απαραίτητης υποδομής και την οριοθέτηση ορισμένου αριθμού κτηνοτροφικών εκτάσεων, για συγκεκριμένο αριθμό κτηνοτροφικών μονάδων. Έτσι, επιτυγχάνεται η προστασία των καμένων εκτάσεων από τη βόσκηση, απαραίτητη προϋπόθεση για τη φυσική αναγέννηση της βλάστησης στις καμένες περιοχές, αλλά και ο περιορισμός των οχλήσεων για τους κατοίκους και για τις άλλες δραστηριότητες, που ασκούνται στις γειτονικές περιοχές (π.χ. αγροτική παραγωγή).

«Τα οφέλη της δημιουργίας Κτηνοτροφικών Πάρκων περιλαμβάνουν την αύξηση των εισοδημάτων των κτηνοτρόφων, την προστασία του περιβάλλοντος, την αναβαθμισμένη ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων, την καλύτερη υγεία και ελεγχόμενη διατροφή των ζώων, την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης ζώων και εργαζόμενων, την καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση του δυναμικού των βοσκοτόπων, την αισθητική αναβάθμιση του αγροτικού τοπίου», σημειώνει ο κ. Τριαντάφυλλος.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ