29.1.2015 11:03

Τhe Lunchbox από την Κινηματογραφική Λέσχη

Δραμεντί/ Iνδία, Γαλλία, Γερμανία, Η.Π.Α. / 2013/ 104΄

Σκηνοθεσία: Ριτές Μπάτρα

Σενάριο: Ριτές Μπάτρα, Ρουτβίκ Οζα

Πρωταγωνιστούν: Ιρφάν Καν, Νιμρότ Κόρ

Η Iλα είναι μια παραμελημένη από το σύζυγό της 35χρονη γυναίκα στο σύγχρονο Μουμπάι. Ο Σαατζάν είναι ένας 50ρης χήρος, δημόσιος υπάλληλος, μοναχικός και παραιτημένος. Ένα λάθος στο σύστημα παράδοσης του φαγητού, φέρνει τα νόστιμα πακέτα της Ίλα καθημερινά στο γραφείο του Σαατζάν. Από τη συνεχή αδιαφορία του συζύγου, η νεαρή γυναίκα συνειδητοποιεί ότι κάποιος άλλος είναι ο παραλήπτης των εδεσμάτων της και μαζί με το φαγητό ξεκινά μία εξομολογητική αλληλογραφία μεταξύ δύο αγνώστων…

Το Lunchbox βασίζεται στην υπαρκτή συνήθεια της παράδοσης σπιτικού φαγητού από τις συζύγους-μαγείρισσες στα γραφεία των συζύγων μέσω ενός συστήματος delivery της πόλης Μουμπάι. Με γλυκόπικρο χιούμορ, ευαισθησία, τρυφερότητα και στρωτό αφηγηματικό ρυθμό ο 35χρονος σκηνοθέτης εστιάζει την ταινία του στους δυο «μικρούς» της ήρωες, πλημμυρίζοντάς  την με στιγμές παρατήρησης, συνειδητοποίησης, αλήθειας. Ο πρωτοεμφανιζόμενος Ρίτες Μπάτρα εντυπωσίασε στις περσινές Κάννες με αυτό το καθόλα «ινδικό» (αλλά καθόλου φολκλορικό) φιλμ  που αγγίζει πανανθρώπινα ζητήματα, όπως η μοναξιά, η συντροφικότητα, οι φόβοι, οι απογοητεύσεις , έχοντας ως ατού την γλυκιά ευγένεια των ματιών του Ιρφάν Καν (γνωστός μας από τα «Slumdog Millionaire», «Η Ζωή του Πι») και την γόνιμη μελαγχολία της ηρωίδας του.

Προβολή: Παρασκευή 20.30

Εισιτήριο: 5 ευρώ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ