17.6.2013 10:53

Το «λουκέτο» στην ΕΡΤ απειλεί την κυβερνητική συνοχή εκτιμά η Moody's

«Εκτός στόχων» έχει τεθεί το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της ελληνικής κυβέρνησης θεωρεί οίκος αξιολόγησης Moodys, ενώ σε σχετική του έκθεση σχολιάζει και το «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα η Moodys εκτιμά πως η απόφαση της κυβέρνησης να ρίξει «μαύρο» στο σήμα της κρατικής τηλεόρασης, με στόχο την αναδιάρθρωση, απειλεί την κυβερνητική συνοχή, ενώ μάλιστα την κρίνει ως «πιστωτικά αρνητική» (credit negative), όπως ακριβώς και την εξέλιξη του διαγωνισμού της  ΔΕΠΑ.

Στην έκθεση αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Χωρίς συμβιβασμό μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, το ρίσκο νέων εκλογών αυξάνεται, κάτι που είναι πιστωτικά αρνητικό».

Για το πρόγραμμα προσαρμογής ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά πως με βάση το πολιτικό σκηνικό αυτή τη στιγμή, υπάρχουν ρίσκα, όσον αφορά την επιτυχία του, δηλαδή την οικονομική ανάκαμψη.

Τέλος για τις ιδιωτικοποιήσεις, η Moodys σημειώνει ότι το πρόγραμμα έχει τεθεί εκτός στόχων. Συγκεκριμένα στην έκθεση αναφέρεται πως «χωρίς τις αποκρατικοποιήσεις, η Ελλάδα θα δυσκολευτεί να πετύχει το σχετικό στόχο στο πρόγραμμα και πιθανόν να έχει ένα κενό χρηματοδότησης της τάξεως του 1,5 δισ. ευρώ εφέτος, που θα απαιτήσει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ