14.3.2012 10:25

Λογοτεχνική επάνοδος Καλαμάρη

«Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ» ΤΟ ΝΕΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΗΣ ΧΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Δεν θα έχει εκπνεύσει ο Μάρτιος και το νέο μυθιστόρημα της Ειρήνης Νικολάκη-Καλαμάρη θα βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων της χώρας, γεγονός που αναμένεται με ενδιαφέρον από τους φίλους και θαυμαστές της συγγραφέα.
Μετά τη  μεγάλη επιτυχία που μέχρι σήμερα σημειώνει, «Το σπίτι στον Κάτω Αιγιαλό», η κ. Καλαμάρη επανακάμπτει λογοτεχνικά με τον «Τελευταίο εραστή», σε εντελός άλλο ύφος και πλαίσιο.
Στα έργα της Ειρ. Νικολάκη-Καλαμάρη η μοίρα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά, τουλάχιστον σε αυτά που έχουν κυκλοφορήσει, αυτή όσο σκληρή και απάνθρωπη κι αν παρουσιάζεται, δεν λυγίζει τους χαρακτήρες των πρωταγωνιστών, δεν τους αλλοιώνει, ή, εν πάσει περιπτώσει, αυτοί οι χαρακτήρες δεν αποβάλουν την ανθρώπινη υπόστασή τους. Η πένα της πραγματοποιεί βαθειά την τομή στην ανθρώπινη ψυχή και ενώ μπορεί να την αποκαλύπτει γυμνή, ποτέ δεν την διαμελίζει, ούτε την κατακρεουργεί.
Αν και άλλης θεματικής μυθιστόρημα, ο «Τελευταίος Εραστής» -ας μη συγχέεται με το ομότιτλο έργο της Μαρέν Σελ των εκδόσεων Λιβάνη- αναμένεται να ακολουθεί την προαναφερθείσα τακτική, η οποία σε κάθε περίπτωση χαρακτηρίζει και τη δημιουργό και το έργο της συνολικά, καθιστώντας το, τόσο μοναδικό, όσο και γοητευτικό.
Εν περιλήψει ένας άντρας και δυο γυναίκες, κρατώντας ένα πακέτο χειρόγραφα στο χέρι, επισκέπτονται τη γνώριμή τους συγγραφέα και της ζητούν να γράψει την ιστορία τους, τόσο απίθανη και τόσο σκληρή, που πάντως καταλήγει στην ύπαρξη της αγάπης, ακλόνητης σε αυτό που λέγεται ζωή.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ