12.2.2014 10:56

Λογοδοσία των υπευθύνων για τη ματαίωση των δρομολογίων των πλοίων

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΛΑΙΑΣ ΚΥΡΙΤΣΗ

Την πρώτη της παρέμβαση για τα τοπικά ζητήματα πραγματοποίησε η υποψήφια Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Αγλαϊα Κυρίτση για τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών και συγκεκριμένα αναφορικά με τις ματαιώσεις των ακτοπλοϊκών δρομολογίων από Καβάλα και Λαυριο με προορισμό τα νησιά του Β. Αιγαίου.

"Το γεγονός και μόνο ότι η NEL,  ματαιώνει τα προγραμματισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια χωρίς εξηγήσεις  αποκαλύπτει το μέγεθος της ευθύνης αλλά και της αδιαφορίας , της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και της κυβέρνησης γενικότερα που αφήνουν ανέλεγκτη τη δραστηριότητα των ιδιωτών ακτοπλόων. Επιτρέπουν τον αυθαίρετο διακανονισμό των δρομολογίων κατά το δοκούν με τρόπο, που κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων των ακριτικών νησιών.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Προσπάθεια  και πρώτη προτεραιότητά μας ο επιβεβλημένος προγραμματικός έλεγχος των δρομολογίων και της δραστηριότητας των ιδιωτών ακτοπλόων ,που θα αποσκοπεί στην επίλυση των προβλημάτων , των ελλείψεων και των αναγκών  που έχουν οι κάτοικοι των νησιών της Περιφέρειάς μας.
Οι παρεμβάσεις και η παρουσία μας για την επίτευξη του στόχου, θα είναι από δω και μπρος συνεχείς.  Το δημόσιο χρήμα που επιδοτεί αυτές τις γραμμές αλλά κυρίως η ανάγκη των κατοίκων των νησιών για σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι οι κρίσιμοι παράγοντες που επιβάλλουν λογοδοσία των υπευθύνων"
δήλωσε η υποψήφια Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ