4.12.2012 16:10

Λιμάνι με προϋποθέσεις

ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΡΕΥΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ

70 σκάφη, με πρόβλεψη για άλλα 40 στο άμεσο μέλλον θα μπορούν να εξυπηρετούνται με σύγχρονες εγκαταστάσεις ρευματοδότησης και ύδρευσης στο λιμάνι της Χίου.
Μετά από την πρόταση και τον ολοκληρωμένο φάκελο που υπέβαλλαν ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Χίου, η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Β. Αιγαίου ενέκρινε  πίστωση 339.880 χιλ. ευρώ για τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ του έργου «εγκατάσταση κιβωτίων ρεύματος και νερού στο λιμάνι της Χίου», με στόχο τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών υποδομών του χώρου και τη διευκόλυνση της  προσπελασιμότητας των κάθε είδους σκαφών.
«Οι παροχές της ΔΕΗ θα ενισχυθούν σημαντικά και  θα αντικατασταθεί όλο το υδρευτικό δίκτυο», δηλώνει  ο πρόεδρος  του Λιμενικού Ταμείου Στ. Φαρατζής, που επισημαίνει ότι για πρώτη φορά το Λιμενικό Ταμείο εντάσσεται σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Παράλληλα όμως,  δεν διστάζει να ομολογήσει ότι «ψάρεψαν» την πρόσκληση του έργου από το διαδίκτυο, αφού δεν είχαν καμία επίσημη πληροφόρηση.
Το μειοδοτικό διαγωνισμό θα προκυρήξη  η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ