11.10.2016 16:13

Λίγο ακόμη υπομονή...

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΙΤΣΙΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΣΙΔΗΡΟΥΝΤΑ ΕΞΗΓΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ

Άμεση ήταν η απάντηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στα ερωτήματα και τις απορίες που εξέφρασε με εύλογο ενδιαφέρον μέσω του «π» ο Σαράντος Πιτσιλαδής, αναφορικά με τις διαδικασίες που ξεκίνησαν για την αποκατάσταση της Σιδηρούντας από την πρόσφατη πυρκαγιά.

Η Περιφέρεια αναφέρει ότι οι διαδικασίες για την κατάρτιση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για την κατάρτιση ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης στα καμένα ξεκίνησαν άμεσα, με τη συμμετοχή και του Εθνικού Καποδιστριακού Παν/μιου. Από την Προγραμματική Σύμβαση μάλιστα θα προκύψει, όπως αναφέρεται, ο σχεδιασμός μέτρων για την υλοποίηση έργων διαχείρισης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αποκατάστασης ζημιών, πρόληψης και προστασίας μέσα από την αναπτυξιακή προσέγγιση του θέματος.

«...Τα τελικά στοιχεία της Προγραμματικής Σύμβασης διαμορφώθηκαν σε τεχνική σύσκεψη που έγινε στη Χίο την 25 Αυγούστου. Προέκυψε όμως η πυρκαγιά της 26ης Αυγούστου με αποτέλεσμα, μετά από νέες ταχύτατες συνεννοήσεις να οριστικοποιηθεί το τελικό κείμενο σε «Προγραμματική Σύμβαση για την Πράξη  Ενέργειες Αποκατάστασης ζημιών από την πυρκαγιά της 25ης Ιουλίου 2016 και της 26ης Αυγούστου στη Χίο και ανάπτυξη ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για πρόληψη φυσικών καταστροφών», ώστε να περιληφθεί και η πληγείσα περιοχή από την πυρκαγιά της 26ης Αυγούστου.

Το τελικό αυτό κείμενο εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, το Δημοτικό Συμβούλιο της Χίου αλλά και την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου και μάλιστα ταχύτατα εκδόθηκαν και  οι νομιμότητες των σχετικών Αποφάσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου. Αναμένεται η έγκριση και από το Ελεγκτικό Συνέδριο ώστε στη συνέχεια να υπογραφεί η Προγραμματική Σύμβαση και να αρχίσει τυπικά η υλοποίησή της.

Η όλη προσπάθεια εξελίχθηκε ταχύτατα για τα νομικά και οικονομικά δεδομένα, ιδίως όσον αφορά στην πυρκαγιά της 26ης Αυγούστου» αναφέρει στην απάντησή της η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ