22.10.2013 8:04

Λήγει σήμερα η διορία για την απογραφή

Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για το ζήτημα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια. Τα μεσάνυχτα εκπνέει η προθεσμία που έχουν οι διοικητικοί υπάλληλοι να υποβάλλουν τα στοιχεία για την απογραφή τους στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας.

Χθες το υπουργείο Παιδείας με ενημερωτικό σημείωμά του προχώρησε σε διευκρινίσεις «προς αποφυγή των έννομων συνεπειών» σε περίπτωση μη απογραφής.

Σήμερα συζητείται στη Βουλή η τροπολογία που ανοίγει νομικά το δρόμο να τίθενται σε αργία όσοι από τους διοικητικούς υπαλλήλους δεν πειθαρχήσουν στην εντολή για απογραφή.

Πλέον διανύουμε την 7η εβδομάδα που τα πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά και τα περιθώρια για την ολοκλήρωση του εξαμήνου στενεύουν ασφυκτικά και όλα τα περιθώρια για το τι μέλλει παραμένουν ανοιχτά.

Να αξιολογηθούν ζητούν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ

Μεταξύ των διοικητικών υπαλλήλων συνεχίζει να μην υπάρχει σύμπνοια αναφορικά με το ζήτημα της απογραφής. Πολλοί έχουν ταχθεί υπέρ της διαδικασίας. Μάλιστα, χθες η Γενική Συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ αποφάσισε -την ύστατη στιγμή- και με πλειοψηφία να απογραφούν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος, σε μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής που, όπως εκτιμάται θα οδηγήσει στην εκτόνωση της κατάστασης.

Στην απογραφή θα πρέπει να συμμετάσχουν και οι υπάλληλοι των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας και Κρήτης, παρά το γεγονός ότι τα εν λόγω Ιδρύματα έχουν υποβάλει καταλόγους με τους προς διαθεσιμότητα υπαλλήλους, καθώς τα στοιχεία που εστάλησαν περιείχαν λάθη.

Μέχρι στιγμής το υπουργείο Παιδείας δεν έχει δώσει στοιχεία για τον ακριβή αριθμό των υπαλλήλων που έχουν προχωρήσει σε απογραφή. Οι διοικητικοί υπάλληλοι που θα απογραφούν στη συνέχεια θα μοριοδοτηθούν, προκειμένου η αρμόδια επιτροπή να συντάξει τον κατάλογο με τους συνολικά 1.349 που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με το χθεσινό ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Παιδείας:

1. Όλοι οι υπάλληλοι ανά Ίδρυμα που κατέχουν θέσεις σε κατηγορίες και κλάδους ή και ειδικότητες, ορισμένες εκ των οποίων καταργούνται, έχουν την υποχρέωση έως την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 12 μ.μ.:

i. να απογραφούν στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα που παρέχει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στον ιστότοπο http://odysseas.it.minedu.gov.gr.,

ii. και να προσκομίσουν, είτε ταχυδρομικώς είτε αυτοπροσώπως ή με πληρεξούσιο, όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά των στοιχείων που δηλώνουν στο ανωτέρω αναφερόμενο ειδικό πληροφοριακό σύστημα και περιγράφονται αναλυτικότερα στις κείμενες διατάξεις και στο ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ, στο Τμήμα Γ'- Διοικητικού Προσωπικού της Διεύθυνσης Προσωπικού Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΠΡΟΣΟΧΗ: Την υποχρέωση απογραφής έχουν και οι υπάλληλοι που εμπίπτουν στις κατηγορίες των εξαιρέσεων της περίπτωσης Δ της παραγράφου 2 του άρθρου 90 του Ν.4172/2013 (ΦΕΚ 167/τ.Α'/23-07-2013) και του άρθρου 53 του Ν.4186/2013 (ΦΕΚ 193/ τ.Α' /17-09-2013). Ειδικώς, οι υπάλληλοι αυτοί οφείλουν, επιπροσθέτως των ανωτέρω δικαιολογητικών της ΙΙ. περίπτωσης της παρούσας, να καταθέσουν και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πιστοποιούν την εξαίρεσή τους από τη διαθεσιμότητα.

2. Για την απογραφή στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα εφόσον ο απογραφόμενος υπάλληλος δεν είναι σίγουρος για την εγκυρότητα των πληροφοριών που δηλώνει, ΔΥΝΑΤΑΙ στην υπεύθυνη δήλωση που θα καταθέσει να σημειώσει «...με κάθε επιφύλαξη για τα στοιχεία των πεδίων Έκθεση Αξιολόγησης ή Πειθαρχικές Ποινές ή Διοικητική Εμπειρία». Επίσης εάν δεν δύνανται να προσκομίσουν κάποιο από τα απαραίτητα δικαιολογητικά να το σημειώσουν στην Υπεύθυνη Δήλωση που προσκομίζουν περί γνησιότητας.

3. Σε περίπτωση που κάποιος υπάλληλος εισέρχεται στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα για να απογραφεί και αφού συμπληρώσει το προσωπικό του ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, το σύστημα δεν του επιτρέπει να συνεχίσει, αυτό ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι δεν είναι ΥΠΟΧΡΕΟΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ. Συμβουλεύουμε, σε κάθε περίπτωση, να προσπαθήσετε τουλάχιστον δύο φορές ελέγχοντας, ότι καταχωρείται σωστά το προσωπικό σας ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ.

4. Για την παροχή πληροφοριών και την υποβοήθησή σας μπορείτε να συμβουλεύεστε το ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ του ειδικού πληροφοριακού συστήματος, καθώς και να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 210 3442304, 210 3442919, 210 3442918, 210 3442038 της οικείας υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Νέα συνεδρίαση της Συνόδου των πρυτάνεων

Οι πρυτανικές αρχές των 8 πανεπιστημίων που αφορά η απογραφή τάσσονται στο πλευρό των διοικητικών υπαλλήλων. Το διευρυμένο Συντονιστικό Όργανο της Συνόδου των Πρυτάνεων σταθμίζοντας, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, τη δυσμενέστατη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Πανεπιστήμια, αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Πρυτάνεων, την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013, στις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ στο Λαύριο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ