5.12.2012 16:18

ΛΕΣΒΟΣ: Συνεδρίασαν για την αποκατάσταση των ζημιών

Υπό την Προεδρία του Δημάρχου Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσου, σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα της Διοίκησης του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, για τα μεγάλα προβλήματα και τις ζημιές από την πρόσφατη θεομηνία (ακραία καιρικά φαινόμενα) βροχοπτώσεων, στην Αγιάσο.
 
Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Αναγνωστηρίου, Κλεάνθης Κορομηλάς, ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Βουνάτσος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Προκόπης Τσαμπλάκος και οι Τοπικοί Σύμβουλοι, Γιάννης Άνεμος και Σταυρούλα Ανδρικού.
 
Ο Πρόεδρος του Αναγνωστηρίου, έδειξε στο Δήμαρχο τους χώρους τόσο του Λαογραφικού Μουσείου, όσο και του ισογείου του θεάτρου, τα οποία επλήγησαν από την εισβολή τεραστίων ποσοτήτων νερού και λάσπης, που κατέστρεψε τον ποικίλο εξοπλισμό και τμήμα του αρχείου και των βιβλιοθηκών. Ο κ. Κορομηλάς, ευχαρίστησε τον κ. Βουνάτσο και τη Δημοτική Αρχή γενικότερα για το ενδιαφέρον τους και ζήτησε τη βοήθεια τους για την αποκατάσταση των ζημιών.
 
Ο Αντιδήμαρχος κ. Βουνάτσος και ο Πρόεδρος κ. Τσαμπλάκος και οι Τοπικοί Σύμβουλοι, αναφέρθηκαν με κάθε λεπτομέρεια στις καταστροφές που σημειώθηκαν στο εξωτερικό και εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της Αγιάσου, στην αγροτική οδοποιία και στην αγροτική, ζωική και φυτική παραγωγή του τ. Δήμου Αγιάσου κλπ. Ανέφεραν επίσης, ότι χθες Τρίτη, δυο μηχανικοί του Δήμου με εντολή του Δημάρχου, έκαναν μια πρώτη αυτοψία στην κωμόπολη και στην ευρύτερη περιοχή της, αλλά επιβάλλεται άμεση εκ νέου επίσκεψη τους για την ειδικότερη καταγραφή και άμεση αποκατάσταση των βλαβών. Επίσης, ανέφεραν ότι οι υπάλληλοι του Δήμου, οι Σύμβουλοι, ο Αντιδήμαρχος και τα μηχανήματα της Δημοτικής Ενότητας Αγιάσου, ο Πρόεδρος και τα στελέχη του Αναγνωστηρίου και λοιποί εθελοντές, από την πρώτη στιγμή, βοήθησαν και συνεχίζουν να βοηθούν στην αποκατάσταση των ζημιών.   
 
Στη σύσκεψη παρέστη και κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, αποτελούμενο από τον Προϊστάμενο Εκτιμήσεων, κ. Δημήτριο Μπόλο, την Επόπτρια Κρατικών Ενισχύσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΛΓΑ (Αθήνα), κα Ελισάβετ Καλκανδή και τον υπεύθυνο του Γραφείου Εποπτείας Νομού Λέσβου, κ. Κλεάνθη Νίκο, παρουσία του Δημοτικού υπαλλήλου και ανταποκριτή του ΕΛΓΑ, Ευστράτιο Χριστοφαρή, οι οποίοι έδωσαν λεπτομερείς εξηγήσεις σε όλους τους παριστάμενους για την αποζημίωση του ζωικού και φυτικού κεφαλαίου των αγροτοκτηνοτρόφων οι οποίοι έπαθαν καταστροφές. Επίσης, τόνισαν ότι ήδη από τη Δευτέρα, οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΕΛΓΑ στο νησί μας, έλαβαν εντολή να ανακοινώσουν στους πληγέντες να προσέλθουν στα κατά τόπους γραφεία και δήλωσαν τις ζημιές που υπέστησαν.
 
Ο Δήμαρχος, κ. Βουνάτσος, συνεχάρη τους προαναφερόμενους και όλους τους λοιπούς εθελοντές για την συνεχιζόμενη μέχρι και σήμερα προσφορά τους και έδωσε εντολή στην Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, κα Στυλιανίδου και στον Αντιδήμαρχο, Γιάννη Βατό, να στείλουν ξανά τους μηχανικούς, ώστε αύριο το πρωί να γίνει νέα σύσκεψη στο κατάστημα της Αντιδημαρχίας Αγιάσου, για τη διαπίστωση των επιμέρους ζημιών και την άμεση αποκατάσταση τους, κατά το δυνατόν.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ