8.3.2012 18:37

Λεκτική αντιπαράθεση με φράσεις πεζοδρομίου

ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑΚΑΛΗ – ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ

 
Με το στόμα ανοιχτό έμειναν όσοι πήραν είδηση την έντονη λογομαχία μεταξύ του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και του δημάρχου Χίου στη σύσκεψη που εξέτασε την πορεία των έργων του ΕΣΠΑ.
Με αφορμή – τι άλλο; - τη διεκδίκηση του νέου κεντρικού λιμένα Χίου, οι δυο αιρετοί επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες που θέλουν τις σχέσεις τους να σκεπάζονται εδώ και καιρό από καιρικές συνθήκες παγετώνα και επιδόθηκαν σε μια λεκτική αντιπαράθεση με πεζοδρομιακές εκφράσεις όχι μόνο αναντιστοίχες για το θεσμό που εκπροσωπούν αλλά ακόμα και για χώρους γηπέδου.
Σε ανυποψίαστη στιγμή της συνεδρίασης ο κ. Γιακαλής παρατήρησε ότι κάθε φορά που μεταβαίνει στη Μυτιλήνη, με την ιδιότητα του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, ο κ. Λαμπρινούδης εκφράζει απόψεις με περιφερειακή εμβέλεια. «Όταν φτάνει στη Χίο λησμονεί το ρόλο του ως προέδρου της ΠΕΔ και στηρίζει σκληρά τις διεκδικήσεις του Δήμου», επεσήμανε ο περιφερειάρχης. Νωρίτερα ο κ. Λαμπρινούδης είχε θέσει, εκ νέου, την απαίτηση διάθεσης του συνόλου των 45 εκ. ευρώ από τις πιστώσεις του ΕΣΠΑ για τα λιμενικά έργα.
Κουβέντα στην κουβέντα αντάλλαξαν τόσο βαριές εκφράσεις, που σίγουρα θα έχουν κάνει τους δυο αιρετούς να έχουν μετανιώσει που τις εκστόμισαν.
Απλά, όμως, επιβεβαίωσαν το έντονα ψυχρό κλίμα στις σχέσεις Περιφέρειας και Δήμου Χίου, το οποίο διαπερνά τα τοπικά σύνορα και εκτείνεται και στη γειτονική Μυτιλήνη. Οι συνέπειες αυτής της αδυναμίας ειλικρινούς επικοινωνίας των δυο ανδρών περιττεύει να αναλύσουμε ποιόν βλάπτει.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ