16.3.2013 12:18

Λάθος η κατάργηση των γραφείων του ΕΟΤ στα νησιά

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΥΤ ΤΟΥ ΕΟΤ ΣΤΗ ΧΙΟ, ΤΗ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΑΜΟ

Τα προβλήματα που προκύπτουν για τους επαγγελματίες του τουρισμού από την ενδεχόμενη κατάργηση των γραφείων του ΕΟΤ στα νησιά, επισημαίνει με ερώτηση του στη βουλή ο Κ. Τριαντάφυλλος.
Αναφερόμενος προς τους Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και την Υπουργό Τουρισμού ο Χιώτης βουλευτής αφού επισημαίνει ό,τι «εκατοντάδες ιδιοκτήτες δωματίων και λοιπών τουριστικών επιχειρήσεων θα αναγκάζονται να ταξιδεύουν στον Πειραιά, για να διεκπεραιώνουν ακόμη και την πιο απλή υπόθεσή τους με τον ΕΟΤ. Προβλήματα θα δημιουργηθούν και με τους ελέγχους για παραβάσεις και θέματα που αφορούν τη νόμιμη λειτουργία τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και τον έλεγχο της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς και ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα και υπολογίσιμο οικονομικό κόστος για τους εξυπηρετούμενους, ρωτά τους υπουργούς:

• Ποιος ο σχεδιασμός και οι ενέργειες για την αποφυγή του σοβαρού προβλήματος που θα αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες του τουρισμού και εν γένει, οι τουριστικές επιχειρήσεις από την δημοσιοποιηθείσα σχεδιαζόμενη κατάργηση;
• Εξετάζετε το ενδεχόμενο συνέχισης της λειτουργίας των παραπάνω υπηρεσιών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, είτε με την ένταξη τους στις αντίστοιχες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων ή των Δήμων, είτε με τυχόν άλλες εναλλακτικές, στο πλαίσιο της αποκέντρωσης των υπηρεσιών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των νησιωτών;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ