26.6.2013 11:17

Λάθος για την Ευρώπη η ταύτιση Σερβίας - Π.Γ.Μ.Δ.

ΥΠΕΡ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΤΑΧΘΗΚΕ Ο Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΣΤΡΗ ΣΥΝΟΔΟ ΣΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ

Ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, ως επικεφαλής, κατά τη συζήτηση των αποφάσεων της Διάσκεψης των Ευρωπαϊκών Επιτροπών των Κοινοβουλίων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τοποθετήθηκε επί του τελικού κειμένου της Διάσκεψης, θεωρώντας ότι είναι λάθος η ταύτιση της ευρωπαϊκής πορείας της ΠΓΔΜ, με εκείνη της Σερβίας που έχει πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα προόδου στην ενταξιακή της πορεία, σε αντίθεση με την ΠΓΔΜ, που δεν έχει προχωρήσει τις αντίστοιχες μεταρρυθμίσεις.
«Δεν είναι δυνατόν να έχουμε Ευρώπη α λα καρτ, αλλά ούτε διπλά κριτήρια για τις χώρες που θέλουν να ξεκινήσουν διαδικασία ενταξιακής διαπραγμάτευσης. Η χώρα μας, άλλωστε, είναι γνωστό ότι διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη Σύνοδο του 2003, στη Θεσσαλονίκη και εξακολουθεί να αποτελεί σταθερή μας θέση, η ένταξη των βαλκανικών χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο βουλευτής.
Θύμισε τα  σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθησαν  στην ΠΓΔΜ, τον Δεκέμβριο του 2012, κατά τη διάρκεια των οποίων εισήλθε η Αστυνομία στη Βουλή της χώρας για να απομακρύνει τους βουλευτές της μειοψηφίας. Ακολούθησαν βίαιες διαδηλώσεις, ενώ υπήρξαν και πρόσφατα επεισόδια σε σχέση με τις ατομικές ελευθερίες.
Επεσήμανε δε ότι το θέμα του ονόματος είναι άλυτο με ευθύνη της Κυβέρνησης των Σκοπίων.
Για τους παραπάνω λόγους, η Εθνική Αντιπροσωπεία καταψήφισε το κείμενο των προτάσεων  (contributions) της Διάσκεψης.
Ο Κώστας Τριαντάφυλλος, εξέφρασε, τέλος, την ανησυχία του για την κατάσταση στην Τουρκία και δήλωσε ότι ευελπιστούμε  στην άμεση προώθηση των μεταρρυθμίσεων στη χώρα και τη συνέχιση των προσπαθειών της Τουρκίας για τις μεταρρυθμίσεις αυτές. «Η Ελλάδα επιδιώκει την καλή γειτονία, την ευημερία και την ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή», επεσήμανε ο βουλευτής.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ