Ειδήσεις

26/9/16 11:34

τελ. ενημ.: 26/9/16 11:34

ΛΑΣ Δ. Χίου «Δεν ταυτίζουμε τους «ακομμάτιστους» της διαδήλωσης με τον απλό κόσμο»

ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ

Τις θέσεις της δήθεν «ακομμάτιστης» επιτροπής αγώνα της συγκέντρωσης της 28ης Σεπτεμβρίου καυτηριάζει με ανακοίνωσή της η ΛΑΣ Δ. Χίου επισημαίνοντας ότι οι απόψεις των διοργανωτών ακουμπούν τα συστημικά κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα και «χαϊδεύουν» τα αυτιά των Χρυσαυγιτών

«Η επιστολή της εν λόγω επιτροπής, παρά τις τεχνικές απόκρυψης των θέσεων της, δεν κατορθώνει  να κρύψει το κομματικό προφίλ των διοργανωτών της. Φταίνε οι πολιτικές, αλλά όχι η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και οι άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που χωρίζουν χώρες και λαούς, σπρώχνουν εκατομμύρια στην προσφυγιά.

Φταίει η κυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ -δε φταίει μόνο, αλλά είναι συνένοχος στο έγκλημα- αλλά κουβέντα για τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τα ΠΟΤΑΜΙΑ και τους Κεντρώους, που στηρίζουν την επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας. Καταδικάζουν τη βία, αλλά όχι τους Φασίστες που την ασκούν -λεκτική και σωματική- και την είδαμε στη φωτιά στη Σούδα, στα δημοτικά συμβούλια και στην τελευταία διαδήλωση με τους δημοσιογράφους.

Για μας λοιπόν είναι πεντακάθαρο το κομματικό και παραταξιακό  προφίλ των διοργανωτών,  ακουμπά στα συστημικά κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα, χαϊδεύει τα αυτιά των Χρυσαυγιτών,  τους χρειάζεται για τη βρώμικη δουλειά.

Η ΛΑ.Σ  δεν ταυτίζει τους δήθεν ακομμάτιστους  διοργανωτές της εκδήλωσης με τον απλό κόσμο,  ωστόσο δηλώνει ότι δεν πρέπει  στα τυφλά  να ακολουθεί την οργή του και την αγανάκτησή του, αλλά στηριγμένος στην πείρα του να απομονώνει και τις φασιστικές φωνές και αυτούς που ανώνυμα τον πατρονάρουν,  για να τον ρίξουν και πάλι στην αγκαλιά του διπολισμού με μπλε, πράσινους ή ροζέ κόκκους.

Οι βασικοί άξονες της μαζικής διεκδίκησης και πάλης πρέπει να είναι:

  • Ø Είμαστε αντίθετοι με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης που εγκλωβίζει στο νησί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και στους κατοίκους. Απαιτούμε άμεση μετακίνησή τους από το νησί και απεγκλωβισμό τους από τη χώρα.
  • Όχι στη λειτουργία και στην επέκταση των Χοτ Σποτ με οποιαδήποτε μορφή. Να διαμορφωθούν ανοικτές δομές προσωρινής φιλοξενίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
  • Ø Καταδικάζουμε τους τραμπουκισμούς και την βία των ναζιστικών ομάδων. Απομονώνουμε αυτούς που ενοχοποιούν για τα προβλήματα τα θύματα τους πρόσφυγες και αθωώνουν τους υπεύθυνους.
  • Να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους πολέμους που δημιουργούν τις στρατιές των απελπισμένων προσφύγων".

Δείτε επίσης