20.7.2013 11:58

Λαϊκισμός από τον ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Για λανθασμένη απόφαση ελλείψει πολιτικών προτάσεων έκανε λόγω ο Βουλευτής Χίου Κ. Τριαντάφυλλος μιλώντας στη Βουλή σχετικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περί σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για το ζήτημα της ΕΡΤ.

Ο Χιώτης βουλευτής χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ως πεμπτουσία της λογικής του λαϊκισμούς ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ποινικό στοιχείο στην πρόθεση της κυβέρνησης να κλείσει τη δημόσια Τηλεόραση.

«Η απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ Α.Ε. ήταν προφανώς λανθασμένη. Πρώτα απ΄όλα, γιατί ήταν αιφνιδιαστική, ελήφθη χωρίς προηγούμενη διαβούλευση και, μάλιστα, από μια πολιτική δύναμη, όπως η Ν.Δ., που είχε πολεμήσει την προσπάθεια για μεταρρύθμιση στην ΕΡΤ κατά την προηγούμενη τριετία. Αγνόησε και υποτίμησε τους εταίρους σε κυβέρνηση, χωρίς τους οποίους δεν είχε και δεν έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θέτοντας έτσι την χώρα στον κίνδυνο της πολιτικής αποσταθεροποίησης σε μια κρίσιμη στιγμή. Κυρίως, όμως, διότι υπήρξε πλήγμα στους θεσμούς και την δημοκρατική λειτουργία, στον πλουραλισμό της ενημέρωσης του ελληνικού λαού. Το «μαύρο» στην οθόνη, που μπήκε στο σπίτι κάθε νοικοκυριού, προκάλεσε αίσθηση κατάρρευσης και διάψευσης της ελπίδας για προοπτική εξόδου από την κρίση. Το «μαύρο» στην οθόνη παραπέμπει αλλού… Ο ίδιος ο κ. πρωθυπουργός αναγνώρισε εκ των υστέρων το λάθος, λέγοντας ότι «δεν θα υπάρξει άλλη ΕΡΤ».

Οι 2.656 εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν είναι όλοι διεφθαρμένοι και τεμπέληδες. Εσείς, κύριε υπουργέ, γνωρίζετε ότι , στη μεγάλη πλειοψηφία τους, είναι συνεπείς εργαζόμενοι και δημιουργικοί άνθρωποι. Το ΠΑΣΟΚ είχε υποστηρίξει τη μεταρρύθμιση της ΕΡΤ εν λειτουργία. Και θεωρεί αναγκαίο τον εξορθολογισμό των δομών και της λειτουργίας της. Ως εκ τούτου δηλώσαμε – και επιμένουμε- ότι δεν θα υπερψηφίσουμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ Α.Ε.

Αύριο θα συζητήσουμε στην Ολομέλεια την νομοθετική πρόταση της κυβέρνησης για την μεταρρύθμιση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Εκεί καλούμαστε όλοι να καταθέσουμε τις θέσεις μας.  Μία πρόταση, όμως, που χρειάζεται βελτιώσεις, να αποκτήσει σαφή χρονοδιάγραμματα, να διευκρινίσει πώς θα λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση κατά το μεταβατικό στάδιο, αλλά να διασφαλίζει χαρακτηριστικά αξιοκρατίας.

Η αναντιστοιχία λόγων του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Α. Τσίπρα είναι προφανής:

Στις 18 Μαΐου 2013 χαρακτήριζε την δημόσια ραδιοτηλεόραση ως ‘ΥΕΝΕΔ’, παρομοιάζοντας την ως χουντικό κατασκεύασμα, και ένα μόλις μήνα μετά, στις 18 Ιουνίου, υποστήριζε ότι η επαναλειτουργία της είναι θέμα δημοκρατίας!

Στις 4 Μαΐου 2012, πριν τις πρώτες εκλογές υποστήριζε την κατάργηση του Μνημονίου και μονομερή διαγραφή του χρέους, και στις 15 Μαΐου, ανάμεσα στις πρώτες και τις δεύτερες εκλογές, συμφώνησε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με την πληρωμή από την Ελλάδα, του ομολόγου 435 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε εξαιρεθεί από το ‘κούρεμα’ του PSI, λέγοντας ότι δεν θέλει να βάλει την χώρα σε περιπέτειες. Και, μάλιστα, όταν η πλειοψηφία των υπουργών του Eurogroup, με τους οποίους θα πρέπει να διαπραγματευθεί την κατάργηση του χρέους, υποστήριζε τη μη πληρωμή.

Και χτες, μόλις, μίλησε για «παχυλούς μισθούς βουλευτών και υπουργών, που καταβάλλονται για να υπερψηφίζονται τα Μνημόνια» βάζοντας τους σε αντιπαράθεση με κατηγορίες εργαζομένων, με την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία της γνωστής εφημερίδας «ΣΤΟΧΟΣ» και του κ. Κασιδιάρη της ‘Χρυσής Αυγής’, ενισχύοντας έτσι το αντι-πολιτικό και αντι-κοινοβουλευτικό κλίμα. Θεωρώ απαραίτητο να διευκρινίσει ο κ. Τσίπρας το περιεχόμενο των λεγομένων του.

Τα προβλήματα απαιτούν λύσεις. Χρειαζόμαστε προτάσεις για να βγούμε από την κρίση και όχι κραυγές δημαγωγίας, λαϊκισμού και αντι-κοινοβουλευτισμού. Ζητώ την καταψήφιση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ