13.8.2012 10:06

Λαϊκή συστράτευση για άμεσα μέτρα σε Φάρμακο και Υγεία

 
Η επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη είναι αποτέλεσμα των αντιλαϊκών μέτρων που πάρθηκαν με πρόσχημα την περιστολή της "σπατάλης" και στόχο να μειωθεί η κρατική και ασφαλιστική φαρμακευτική δαπάνη. Οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του "ευρωμονόδρομου" ρίχνουν τα βάρη της κρίσης αποκλειστικά στο λαό.
     Ο αντιλαϊκός στόχος επιτεύχθηκε. Η δαπάνη του κράτους για υγεία και φάρμακα μειώθηκε τόσο, που οδήγησε το Σκυλίτσειο να μην έχει αναλώσιμα υγειονομικά υλικά και φάρμακα, πολλές φορές ούτε για τους νοσηλευόμενους αλλά ούτε και αντικαρκινικά και άλλα ακριβά φάρμακα για τους εξωτερικούς ασθενείς με χρόνιες ειδικές παθήσεις.
     Επειδή, όμως, το φάρμακο για τον ασθενή είναι ύψιστη ανάγκη και όχι πολυτέλεια, το μάρμαρο της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης το πληρώνουν οι λαϊκές οικογένειες.
     Η δραματική κατάσταση όπως εξελίσσεται στα φάρμακα, στον ΕΟΠΥΥ και στο Σκυλίτσειο, απαιτεί το εργατικό - λαϊκό κίνημα χωρίς αναμονή, να διεκδικήσει κρατική χρηματοδότηση για να έχουν όλοι, χωρίς εξαίρεση, ιδιαίτερα τώρα σε περίοδο βαθέματος της οικονομικής κρίσης, δωρεάν τα απαραίτητα φάρμακα, υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό, ιατρικές εξετάσεις και θεραπείες.
     Οι εξελίξεις αναδεικνύουν την αναγκαιότητα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση, από ένα ενιαίο, καθολικό, σύγχρονο και αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα παρέχει όλες τις υπηρεσίες σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και την κοινωνικοποίηση όλων των ιδιωτικών μονάδων Υγείας, της βιομηχανίας φαρμάκων, ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού και αναλώσιμου υλικού.
     Το ΠΑΜΕ καλεί σε λαϊκή συστράτευση, με στόχους πάλης που έχουν επείγοντα χαρακτήρα:
·         Άμεση και επαρκής χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, του Σκυλίτσειου και του Κέντρου Υγείας Πυργιού.
·         Κρατική χρηματοδότηση, για να παρέχονται δωρεάν όλα τα φάρμακα σε όλο το λαό.
·         Δωρεάν διάθεση των ειδικών φαρμάκων και των φαρμάκων για τις συνοδούς νόσους, τα συμπληρώματα διατροφής, το υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό στους χρόνιους πάσχοντες και στα ΑμΕΑ.
·         Να δοθούν πίσω τα χρήματα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και του Σκυλίτσειου που "κουρεύτηκαν" με τη δανειακή σύμβαση.
·         Άμεση αποπληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ των δαπανών που πλήρωσαν οι ασφαλισμένοι την περίοδο της άρσης της πίστωσης των φαρμακοποιών προς τον ΕΟΠΥΥ.
Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει, αναλαμβάνοντας η ίδια τη διαπραγμάτευση με τους προμηθευτές των δημόσιων νοσοκομείων, την έγκαιρη και επαρκή τροφοδοσία τους με όλα τα φάρμακα, υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό, αντιδραστήρια για τις εργαστηριακές εξετάσεις, υλικά για τα χειρουργεία και τρόφιμα.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ