15.4.2016 9:07

Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου "Πολιτικό και ηθικό παραλήρημα Αντιπεριφερειάρχη Χίου"

Για κηρύγματα μισαλλοδοξίας και σοβινισμού κάνει λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου και Δ. Χίου η οποία με ανακοίνωση της χαρακτηρίζει  πολιτικό και ηθικό το παραλήρημα του  Αντιπεριφερειάρχη Χίου Στ. Κάρμαντζη ζητώντας από την Περιφερειάρχη να μην αρκεστεί στην φραστική αποδοκιμασία του και από την ΝΔ να λάβει θέση επί του θέματος.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Με ένα αχαρακτήριστο πολιτικά και ηθικά παραλήρημα στο διαδίκτυο, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, πρώην βουλευτής Χίου της ΝΔ, επιχειρεί να σπείρει το μίσος ανάμεσα σε ελληνικό και τουρκικό λαό.

Με το πατριδοκάπηλο, πολεμοκάπηλο, σοβινιστικό μήνυμά του, διεκδικεί δάφνες από Μπαλτάκους, Καρατζαφέρηδες και Χρυσαυγίτες, υιοθετώντας και προβάλλοντας άθλια συνθήματα του τύπου "καλός Τούρκος είναι μόνο ο νεκρός Τούρκος". Διαδίδει αυτάρεσκα τη λογική του "πας μη Έλλην βάρβαρος" και ουσιαστικά αυτοανακηρύσσεται σε ένα από τους ηθικούς αυτουργούς της μισαλλοδοξίας που επιδείχτηκε πρόσφατα απέναντι στους πρόσφυγες από τον εσμό των φασιστών στη Χίο. Σε τελευταία ανάλυση, δίνει άλλοθι στους σοβινιστές της Άγκυρας.

Ρωτάμε ευθέως:

Έχει την κάλυψη της ΝΔ με την οποία εκλέγεται; Η Περιφερειάρχης, κ. Καλογήρου, της παράταξης της οποίας ο εν λόγω κύριος είναι στέλεχος, θα αρκεστεί σε μια απλή φραστική αποδοκιμασία;

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Β. Αιγαίου και Δήμου Χίου, καταδικάζουμε απερίφραστα το κήρυγμα μίσους του κ. Κάρμαντζη. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν εκφράζει το λαό των ακριτικών μας νησιών που έχει ζήσει από πρώτο χέρι τα αποτελέσματα του σοβινισμού και μεγαλοϊδεατισμού και γνώρισε στο πετσί του τον πόλεμο και την προσφυγιά», καταλήγει η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου και Δήμου Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ