25.8.2015 18:09

Λαϊκή ενότητα, διασπασμένος ΣΥΡΙΖΑ και στο βάθος... Αλέκος

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΤΟ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ

Σε πυρετώδεις διεργασίες βρίσκονται στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, και στη Χίο. Εν αναμονή της προκήρυξης των εκλογών έχει παγώσει κάθε ενεργοποίηση μηχανισμών που γίνεται στο προσκήνιο και εννοείται δεν προτίθεται κανείς νωρίτερα από την προκήρυξη των εκλογών, να ανακοινώσει υποψηφιότητα ή ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος.

Παρασκηνιακά ωστόσο πραγματοποιούνται συζητήσεις και διαβουλεύσεις για πιθανές συνεργασίες και τοπικά με τα κόμματα και φορείς που θεωρούνται αντιμνημονιακά, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Σχέδιο B του Αλαβάνου και με όποιον άλλο επιμένει να κρατά μια αντιμνημονιακή στάση συγκροτώντας ένα ενιαίο μέτωπο.

Τα μέχρι πρότινος πάντως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζουν πως δεν έφυγαν ποτέ από το κόμμα, αντίθετα ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε στο ψυγείο τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να συγκροτήσει ένα δικό του προσωποπαγές κόμμα.

Αναμένοντας τις πολιτικές εξελίξεις, με δεδομένο ότι ο Π. Λαφαζάνης αυτές τις μέρες έχει πάρει τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, κρατούν προς το παρόν κλειστά τα χαρτιά τους. Πιθανή υποψηφιότητα πάντως  με τη Λαϊκή Ενότητα είναι αυτές του Αλ. Γαϊτάνου  και του Γ. Παγούδη με την πιθανή συνεργασία με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να εμφανίζει και υποψηφιότητες όπως του Παντ. Καλόγερου ή της Π. Γανιάρη στο προσκήνιο ενώ οι φωνές που διέρρεαν πριν από μέρες την υποψηφιότητα της Αγλαΐας Κυρίτση στη Χίο φαίνεται να λιγοστεύουν αφού για πολλούς είναι δεδομένο ότι η κ. Κυρίτση θα στραφεί σε πιο «σίγουρες» Περιφέρειες.

Το επόμενο διάστημα το σίγουρο είναι  ότι και τοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ της προηγούμενης άνοιξης δεν θα έχει καμιά σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ των τελευταίων ημερών του Αυγούστου.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ