26.4.2013 21:38

«Λαγοί» της πλουτοκρατίας Λαμπρινούδης και δημοτική αρχή

Την πιο σκληρή γραμμή κριτικής κατά της δημοτικής αρχής Λαμπρινούδη χρησιμοποιεί η Λαϊκή Συσπείρωση, για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κατακρίνοντας την τακτική άρνησης να προταχθούν τα θέματα που ενδιέφεραν τους παριστάμενους πολίτες, χαρακτηρίζει ως «προσωπάρχες» των μεγαλοεπιχειρηματιών, υπό το βλέμμα του παριστάμενου κ. Βερόπουλου, όσους ψήφισαν την άδεια επέκτασης του super market στα Ταμπάκικα.
«Με αντίστοιχες τοποθετήσεις ο δήμαρχος και ορισμένοι σύμβουλοί του (κ. Β . Μυριαγκός), εξήραν το ρόλο της επιχειρηματικότητας, τις θέσεις εργασίας που δημιουργούν και τους αναγόρευσαν στους σύγχρονους σωτήρες  εν μέσω της κρίσης. Ποιους; Αυτούς που δημιούργησαν την κρίση, που φυγάδευσαν στην Ελβετία πάνω από 600 δις ευρώ,  που ρουφούν το αίμα του ελληνικού λαού δεκαετίες τώρα με φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις», αναφέρει στην ανακοίνωση της.
Η ΛΑ.Σ. ισχυρίζεται ότι η εταιρεία «Βερόπουλοι» είναι από τις πρώτες που ξεκίνησαν τις μειώσεις μισθών σε πρώτη φάση το 2010 κατά 12%, αυτή που εφαρμόζει τα ελαστικά ωράρια, ατομικές συμβάσεις, αυτή πού έχει καταντήσει τους εργαζόμενούς της λάστιχο να τρέχουν από το ένα πόστο στο άλλο.  «Φυσικά, αφού κερδοφόρησε στην πλάτη τους-μείωση λειτουργικού κόστους το ονομάζει- επενδύει και επεκτείνεται!  Αποτέλεσμα  είναι μετά από αυτά να ακολουθήσουν και οι ντόπιοι κεφαλαιούχοι, συνθλίβοντας τα μικρομάγαζα και τους εργαζόμενους σ’ αυτά. Αυτούς υπερασπίζεται κάθε στιγμή η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος!»
Τη δημοτική αρχή επικρίνει γιατί «έτρεξε για άλλη μια φορά να κάνει τα χατίρια της εταιρείας «Νηρέας», γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια τη φωνή των Συκιαδιωτών και Λαγκαδούσων, που τους χαρακτήρισε μειοψηφία, αν και παρευρισκόταν η ίδια η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου και μετέφερε την ομόφωνη άποψή του», ενώ επιμένει και για κατάργηση του ειδικού τέλους σε όλους τους λογαριασμούς ύδρευσης της ΔΕΥΑΧ.
«Οι δημοτικοί μας σύμβουλοι, απευθυνόμενοι σε όλους  και στους καπιταλιστές που παρευρίσκονταν και στο πολιτικό τους προσωπικό  κατέληξαν, ότι όσο οι εργαζόμενοι και ο λαός μας συνδέουν τις τύχες τους και τη ζωή τους με τα αφεντικά, όσο αποδέχονται να ζουν από τα ψίχουλα του τραπεζιού τους και δε σηκώνουν το ανάστημα τους, όσο δεν υψώνουν τη φωνή τους με το σύνθημα, «χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», τόσο όλοι αυτοί θα τους τσαλαπατούν, θα τους κοροϊδεύουν ασύστολα, θα υφαρπάζουν την ψήφο τους για να τους χλευάζουν μετά και να συντάσσονται με την πλουτοκρατία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ