20.8.2016 21:57

ΛΑ.Ε.: "Η ξενοφοβία και το μίσος κίνδυνοι για την δημοκρατία"

Ανακοίνωση με αφορμή τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα Χίου στην οποία αναφέρει τα εξής:

""Οι απαξιωτικές για πολιτικούς θεσμούς της δημοκρατίας, ρατσιστικές και ομοφοβικές δηλώσεις του μητροπολίτη Χίου δεν είναι κάτι τυχαίο. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν λίγες ημέρες ο υπουργός άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έστειλε στον μητροπολίτη Χίου συγχαρητήρια για την εμπλοκή του σε πρωτοβουλίες για ευαίσθητα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής (με τον μητροπολίτη να τον ευχαριστεί και να δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να αναλαμβάνει τέτοιες πρωτοβουλίες). Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι ο αντιπεριφερειάρχης του νησιού είχε πρόσφατα δηλώσει ότι «καλός τούρκος είναι ο νεκρός τούρκος» (τη στιγμή που ο τουρισμός από την Τουρκία αποτελεί μοναδική ανάσα για το δοκιμαζόμενο από το διαρκές μνημόνιο νησί). Ας μην ξεχνάμε την επαναλαμβανόμενη ατιμωρησία όσων διέσυραν τον νησί διεθνώς, με την ανοχή της κυβέρνησης, των εισαγγελικών αρχών, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης (κι έτσι συνεχίζουν στο σκοτάδι της νύχτας το έργο τους ανενόχλητοι, με επιθέσεις σε συλλογικότητες και υποδομές αλληλεγγύης πολιτών της χώρας και του εξωτερικού, από το SoliCafé και τη Λάθρα, στην κοινωνική κουζίνα Βάσκων εθελοντών, πετώντας στα σκοτεινά εκρηκτικά, χύνοντας τρόφιμα, καταστρέφοντας κλειδαριές με κόλλα). Ας μην ξεχνάμε ότι στον παράνομο και παρατεταμένο εγκλωβισμό ενός δυσανάλογα μεγάλου αριθμού προσφύγων στο νησί, η κυβέρνηση, με πρόσκληση και του τοπικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, έχει απαντήσει με μια ακόμη διμοιρία ΜΑΤ, τσουβαλιάζοντας μια μεγάλη πλειοψηφία δικαίως διαμαρτυρόμενων προσφύγων που έχουν απελπιστεί και κάποιους που εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να παρανομήσουν.  Ας μην ξεχνάμε δηλαδή ότι στον πρόσφατο ξυλοδαρμό, από ΜΑΤ εισαγωγής, κατοίκων του νησιού για να επιβληθούν τελικά απελάσεις που ήταν καταφανώς παράνομες, η απάντηση ήταν η εισαγωγή μιας ακόμη διμοιρίας ΜΑΤ.  Κι ας μην ξεχνάμε ότι το νησί είναι πλέον μια αποικία της Frontex, ενώ γύρω του έχει προσκληθεί από την κυβέρνηση να περιπολεί το NATO.

Πολιτικές λύσεις έχουν προταθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και αλλού, κάποιες μάλιστα έτυχαν ευρείας υποστήριξης. Μπορούν να υλοποιηθούν εφόσον ενεργοποιηθούμε όλοι οι πολίτες και οι φορείς του νησιού, αποφασιστικά, απομονώνοντας ακραία κηρύγματα μίσους και θέτοντας την κυβέρνηση προ των ευθυνών της επικίνδυνης πολιτικής της."

Όσο για τους βουλευτές και τους αυτοδιοικητικούς της Χίου, είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να σταματήσουν τις κοινές εμφανίσεις με τον μητροπολίτη μέχρις να ζητήσει συγνώμη για τις δηλώσεις του".

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ