7.9.2015 10:25

ΛΑ.Ε. Χίου: «Δεν μας αφορά ο τοπικός εμφύλιος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ»

Με βολές κυρίως κατά του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη, συνοδεύεται η πρώτη παρέμβαση της τοπικής επιτροπής Χίου της «Λαϊκής Ενότητας» τον οποίο κατηγορεί για πολιτική αντιφατικότητα.

Παράλληλα η ΛΑ.Ε. εξαπολύει τα πυρά και της και προς το ΚΚΕ λέγοντας ότι χρησιμοποιεί διατυπώσεις με ακραία οξύ ύφος προσπαθώντας έτσι να καλύψει την παντελή έλλειψη συγκροτημένης επιχειρηματολογίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε στη Χίο με τη Λαϊκή Ενότητα να αποτελεί στόχο όλων. Πρώτος ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταρρίπτει το τοπικό ρεκόρ πολιτικής αντιφατικότητας έχοντας ψηφίσει ναι σε όλα στο νέο μνημόνιο το οποίο ο ίδιος συνεχίζει να αποκαλεί ‘επονείδιστο’. Με χθεσινή του δήλωση καλεί να αποφευχθεί ένας αριστερός εμφύλιος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Λαϊκής Ενότητας. Η αλήθεια είναι ότι ο μόνος εμφύλιος που λαμβάνει χώρα προεκλογικά είναι αυτός μεταξύ των κομμάτων που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο: ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ ερίζουν ως προς τον καλύτερο τρόπο υλοποίησης του νέου μνημονίου. Η Λαϊκή Ενότητα δεν συμμετέχει σε αυτόν τον εμφύλιο. Eπειδή ακριβώς το τρίτο μνημόνιο είναι επονείδιστο, η Λαϊκή Ενότητα βρίσκεται απέναντι στο σύνολο των κομμάτων που διαγκωνίζονται για την καλύτερη υλοποίησή του.

Και για να το εξειδικεύσουμε στην Χίο: ο εμφύλιος άρχισε ήδη μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για το ποιος από τους δύο θα εκλεγεί για να υλοποιήσει το μνημόνιο. Αυτή η εμφύλια διαμάχη δύο κομμάτων που θα συνεργαστούν μετεκλογικά (το δήλωσε άλλωστε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ) δεν μας αφορά. Εμείς θα αφοσιωθούμε στο να ενισχυθεί όσο περισσότερο γίνεται η αριστερά, όπως αυτή ορίζεται σήμερα από τον ενωτικό αγώνα απέναντι στο μνημόνιο που θα επιχειρήσουν να υλοποιήσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, σε αγαστή συνεργασία. Ο δικός μας αγώνας δεν εστιάζεται στο αν θα είναι ο Μιχαηλίδης ή ο Τριαντάφυλλος που θα ψηφίζει μαζί με τον Μηταράκη τους νόμους υλοποίησης ενός εξοντωτικού μνημονίου. Δικός μας στόχος είναι να εκλεγεί ένας βουλευτής από τη Χίο της Λαϊκής Ενότητας που θα υπερασπίζει ανυποχώρητα όσους δεν θέλουν ένα τρίτο και καταστροφικότερο μνημόνιο.

Και ένα υστερόγραφο για κάποιους στην τοπική ηγεσία του ΚΚΕ που ξεκίνησαν την προεκλογική περίοδο με μια ανακοίνωση πολλών παραγράφων που επιτίθεται αποκλειστικά στη Λαϊκή Ενότητα. Χρησιμοποιώντας διατυπώσεις που τις χαρακτηρίζει ένα ακραία οξύ ύφος, το οποίο προσπαθεί να καλύψει την παντελή έλλειψη συγκροτημένης επιχειρηματολογίας για την απόρριψη της πρόσκλησης για μια ελάχιστη κοινή δράση απέναντι στο μνημόνιο. Γιατί είναι η Λαϊκή Ενότητα ο πρώτος και αποκλειστικός στόχος της ανακοίνωσης και όχι τα κόμματα που υποστηρίζουν μνημόνια; Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ γνωρίζουν νομίζουμε την απάντηση. Εμπιστευόμαστε την κρίση τους».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ