21.5.2013 14:44

Κύκλος εκδηλώσεων από το Πανεπιστήμιο και με την παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας

Το Εργαστήριο Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, διοργανώνουν κύκλο εκδηλώσεων, για τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Θάλασσας στα νησιά του Αιγαίου, που θα πραγματοποιηθούν την τρέχουσα εβδομάδα και συγκεκριμένα έως την προσεχή Παρασκευή 24 Μαΐου.
Πιο αναλυτικά οι εκδηλώσεις ακολουθούν το παρακάτω πρόγραμμα:

 

Αύριο Τετάρτη 22 Μαΐου 2013:

- «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στη ναυτιλία», ομιλία από τη Δανάη Μπεζαντάκου, στις 18.00 και στο κτίριο ΚΟΡΑΗ του Πανεπιστημίου. 
- Η εμπειρία από την γέννηση και τη εγκαθίδρυση ενός ναυτιλιακού διεθνούς δικτύου υπηρεσιών και σχέσεων: NAVIGATOR, στις 20.00 στον ίδιο χώρο.
- Η ναυτιλία ….με τα μάτια των νέων. Η ελληνική ναυτιλία: Παρελθόν, παρόν και προκλήσεις. Παρουσίαση από φοιτητές και φοιτήτριες της Ναυτιλιακής Οικονομικής και με συντονιστή τον Ηλία Μπίσια.
- «Επιλέγω Ναυτιλία» Παρουσίαση ερευνητικής δράσης: Θάνος Πάλλης.
- «Πώς το χιώτικο μανταρίνι έγινε παγκόσμιο προϊόν;;;»
Παρουσίαση από φοιτητές/φοιτήτριες της Ναυτιλιακής Οικονομικής και
Συντονιστές τους Βαγγέλη Ξύδα και Ματίνα Κιουράνη.
 

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

- Στις 10.00 επίσκεψη φοιτητών και ομιλία για τη Γαλάζια Ανάπτυξη στους σπουδαστές της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, με συντονιστές τους Μαρία Λεκάκου και Η. Μπίσια.
- Στις 20.00, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου η προβολή της ταινίας «Πειρατεία στον Ωκεανό» , παραγωγής του 2012. Θα ακολουθήσει συζήτηση για την πειρατεία με ναυτικούς και συντονιστή το Γ. Θεοτοκά, του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
 

Παρασκευή 24 Μάιου 2013

- Από τις 12.00 έως και 15.00, στη Βιβλιοθήκη Κοραή, διοργανώνεται
Εργαστήριο Ευρωπαϊκής Ναυτιλιακής Πολιτικής, με θέμα: «Από την διαπραγμάτευση στη συνδιαμόρφωση. Η Ευρωπαϊκή εμπειρία από τις πολιτικές για τη Ναυτιλία» και εισηγητή το Σωτήρη Ράπτη, επιστημονικός συνεργάτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
- Από τις 19.00 έως και 21.00, στο Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα : «Ολοκληρωμένη Θαλάσσια  Πολιτική: Ευκαιρίες και προ(σ)κλήσεις για την Ελλάδα» και συντονίστρια την Μαρία Λεκάκου.
Κύριος ομιλητής θα είναι ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, με συνομιλητές τους, Γιάννη Σπιλάνη, Γενικό Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστα  Γανιάρη, Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Σταύρο Μιχαηλίδη, Διευθυντή Ιδρύματος ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ, Δημήτρη Σπυριδάκη, από την Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και Μιχάλη Μπελέγρη, από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χίου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ