25.1.2012 9:00

«Κρύο» ντούζ

- Η ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΕΝ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΝΙΟ ΒΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΕΡΟ

Με νερό που ζεσταίνουν σε βραστήρες κάνουν συχνά μπάνιο αρκετοί σπουδαστές της ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών, επειδή ο παλιές ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις του κτιρίου δεν έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούν τον αυξημένο αριθμό των οικότροφων που μένουν τώρα στους κοιτώνες. Ο διοικητής της σχολής υποπλοίαρχος Ι. Μάργαρης υποστηρίζει ότι το πρόβλημα είναι γνωστό από παλιά και τώρα γίνονται προσπάθειες να λυθεί με τον εκσυγχρονισμό του δικτύου και την αύξηση της δυναμικότητας των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και της χωρητικότητας των υδρευτικών.
« Από την κατασκευή τους οι εγκαταστάσεις του κτιρίου δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των μαθητών, όταν κάνουν μπάνιο μαζικά, γι’ αυτό πολλές φορές το ζεστό νερό δεν επαρκεί. Δεν είχαμε κάποια έκτακτη βλάβη, το θέμα είναι γνωστό και καταβάλλουμε προσπάθειες να το λύσουμε με τη συνεργασία επιφανών οικονομικών παραγόντων του νησιού και  της Περιφερειακής Ενότητας Χίου».
Από το καλοκαίρι του 2011 έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό της σχολής πίστωση 250.000 ευρώ για έργα βελτίωσης των εγκαταστάσεων της. Παράλληλα έχει ζητηθεί η συστράτευση των εύπορων Οινουσσιωτών  και τώρα περιμένουν
το ποσόν που θα εισρεύσει στο ταμείο για να ξεκινήσουν σε πρώτη φάση την επισκευή κατά προτεραιότητα.
Για την προσωρινή αντιμετώπιση του προβλήματος εξετάζει την προοπτική να επαναφέρει σε ισχύ το «ωριαίο πρόγραμμα σωματικής καθαριότητας ανά ομάδες» που εφαρμοζόταν παλιά, ως μόνη λύση για να μην τελειώνει το ζεστό νερό.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ