7.10.2013 21:41

Κριτική ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ στο προσχέδιο προϋπολογισμού του 2014

Το προσχέδιο προϋπολογισμού «δεν μπορεί να αποκρύψει τα αδιέξοδα της ασκούμενης μνημονιακής οικονομικής πολιτικής, καθώς και τα νέα βάρη που θα κληθεί να πληρώσει η κοινωνία και το 2014».

Αυτό τονίζει σε σχετική δήλωσή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, βουλευτή Β’ Αθήνας και Υπεύθυνος ΕΕΚΕ Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσακαλώτος χαρακτηρίζει «αναιμική» την ανακοινωθείσα ανάπτυξη ύψους 0,6% η οποία, «στην ουσία προβλέπει μία σταθεροποίηση στον πάτο του βαρελιού» καθώς, «όλες οι ενδείξεις που έχουμε συνηγορούν ότι, με την ασκούμενη πολιτική, η οικονομία θα κρατηθεί σε αυτό το σημείο για πολλά χρόνια».

Όπως αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αυτός είναι ο τέταρτος προϋπολογισμός που ετοιμάζεται στην μνημονιακή εποχή και από ότι φαίνεται «κανείς στην κυβέρνηση και στην τρόϊκα δεν έχει αντιληφθεί ότι αυτή η πολιτική έχει διαλύσει την ελληνική οικονομία και έχει οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους στην απόγνωση.

«Κρυπτόμενοι πίσω από αισιόδοξες προβλέψεις για πολλοστή φορά προσπαθούν να κερδίσουν λίγο χρόνο ακόμα. Όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι η αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη».

Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ σημειώνει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα, που αποτελεί και τον ακρογωνιαίο λίθο και για το νέο προϋπολογισμό «θα στηριχθεί και πάλι στη μη πληρωμή υποχρεώσεων του Δημοσίου, στη μείωση του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, στη μείωση των απαραίτητων δημοσίων δαπανών και στην υπερφορολόγηση».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος «το πρόγραμμα όμως δημοσιονομικής προσαρμογής χρειάζεται ριζική αναδιαπραγμάτευση και η ελληνική οικονομία ένα ισχυρό αναπτυξιακό σοκ το οποίο ο προϋπολογισμός του 2014 αποτυγχάνει να δημιουργήσει».
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ