31.1.2014 10:36

Το κρίσιμο τριήμερο του Κ. Τριαντάφυλλου

• ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ

Η τελική του απόφαση είναι αυτή την ώρα ο αστάθμητος παράγοντας των δημοτικών εκλογών. Ο Κ. Τριαντάφυλλος δεν έχει επιβεβαιώσει αλλά ούτε και διαψεύσει την έντονη φημολογία ότι ενδιαφέρεται να διεκδικήσει το Δήμο Χίου.
Η χιοκεντρική κοινοβουλευτική του δραστηριότητα από την ημέρα εκλογής του, σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας του, έκαναν πολλούς να δουν στο πρόσωπο του την υποψηφιότητα που θα κλονίσει τη βεβαιότητα επανεκλογής του Πολ. Λαμπρινούδη. Η πίεση αυτή μεταφέρθηκε υπό τη μορφή πρότασης στο βουλευτή κι εδώ και σχεδόν ένα μήνα όλα δείχνουν ότι συνεκτιμά όλες τις παραμέτρους μιας τέτοιας απόφασης.
Οι πληροφορίες τον θέλουν να έχει πυκνώσει τις επαφές του με στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ, τη Ν.Δ. και τη ΔΗΜ.ΑΡ. και να έχει προσεγγίσει πρόσωπα με απήχηση στην τοπική κοινωνία, χωρίς κομματικές ετικέτες.
Από τις αντιδράσεις των κομματικών μηχανισμών διαφαίνεται ότι μέρος της παλιάς φρουράς στελεχών του ΠΑΣΟΚ εκφράζει την αντίθεση της σε μια διπλή υποψηφιότητα προερχόμενη από τα σπλάχνα του Κινήματος ενώ προβληματισμένη δείχνει και η Νομαρχιακή Επιτροπή. Σε κατάσταση αναμονής έχουν τεθεί αντιθέτως οι κομματικές οργανώσεις σε Ν.Δ. και ΔΗΜ.ΑΡ., μάλλον θετικά διακείμενες σε μια υποψηφιότητα από το βουλευτή. Η απάντηση του, άλλωστε, θα κρίνει εν πολλοίς και τη συνέχιση ή όχι των προσπαθειών που καταβάλουν για τη συγκρότηση συνδυασμού «γαλάζια» στελέχη.

Ο χρόνος

Στο σύνολό τους οι παρατηρητές συμφωνούν ότι, όποια κι αν είναι η απόφαση Τριαντάφυλλου, δεν μπορεί να παραπεμφθεί άλλο στο μέλλον. Η σχεδόν εβδομαδιαία παρουσία του στο Στρασβούργο, στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, άφησε ήδη πολύ πίσω τις εξελίξεις και πλέον χρονικά περιθώρια δεν υφίστανται, αν ο χρόνος κυλίσει περεταίρω. Πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στο βουλευτή προαναγγέλλουν ότι και ο ίδιος συμμερίζεται αυτή την άποψη και το τριήμερο που ακολουθεί μέχρι την Κυριακή θα έχει λύσει οριστικά το γρίφο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ