25.8.2015 15:11

Κρίσιμη η κατάσταση στο Βόρειο Αιγαίο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Το μεταναστευτικό ζήτημα και τα προβλήματα που προκαλούνται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από την αυξημένη ροή προσφύγων και παρανόμως εισερχομένων μεταναστών συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο  Αθανάσιο Αθανασόπουλο.

Η Περιφερειάρχης χαρακτήρισε την  κατάσταση στο Βόρειο Αιγαίο εξαιρετικά δύσκολη και ζήτησε την άμεση στήριξη του λιμενικού σε υποδομές αλλά και προσωπικό.

Από την πλευρά του ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος τόνισε ότι καταβάλλεται κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια για τη διαχείριση του ζητήματος και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η συνέχιση της έκτακτης δρομολόγησης του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την αποσυμφόρηση των νησιών.

Επίσης, έκανε γνωστό ότι από την προσεχή Πέμπτη το απόγευμα θα βρίσκεται στη Λέσβο καινούργιο σκάφος του Λιμενικού Σώματος με σκοπό την καλύτερη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων και την αντιμετώπιση της πληθώρας των πλαστικών λέμβων με πρόσφυγες και μετανάστες που ταυτόχρονα προσπαθούν να φτάσουν στο νησί.  Τέλος, ενημέρωσε την Περιφερειάρχη ότι γίνεται προσπάθεια για να σταλούν και άλλα σκάφη από τις κεντρικές και ηπειρωτικές υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ