3.2.2017 10:20

Κρίσιμη επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μυτιλήνη

Έτοιμη να ξεδιπλώσει τη θέση της για το προσφυγικό και τις επιπτώσεις του στα νησιά της πρώτης γραμμής εμφανίζεται η Ν.Δ.. Η σημερινή επίσκεψη του αρχηγού της στη γειτονική Μυτιλήνη κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αναμένεται να καθορίσει τη δυναμική του αιτήματος των 5 δημάρχων για άμεση αποσυμφόρηση και ειδική ενίσχυση των νησιών που πλήττονται περισσότερο από την ταύτιση τους με το προσφυγικό.

Η μέχρι σήμερα τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κρατά προσεκτικές αποστάσεις τόσο από την προσήλωση της κυβέρνησης στην εφαρμογή μιας υποτιθέμενης εθνικής δέσμευσης για την εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης, όσο και από το νησιωτικό αίτημα πολύ σύντομων προωθήσεων μεταναστών και προσφύγων σε κέντρα της ηπειρωτικής χώρας αρχίσει να γέρνει αποφασιστικά υπέρ του αιτήματος των νησιών.

Ήδη οι τρεις νησιώτες βουλευτές της Ν.Δ. (Λέσβου – Χίου και Δωδεκανήσων) μιλούν καθαρά για την ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης, ενώ και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη εδώ και τώρα αποσυμφόρησης των νησιών στη συνάντηση του με τους 5 δημάρχους.

Το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται κατά πόσο η αποδοχή του αιτήματος θα εκφραστεί και δημόσια από τον ίδιο σήμερα, έπειτα από τις επισκέψεις του στις άθλιες δομές της Μόριας.

Μια εκ μέρους της Ν.Δ. δημόσια τόνωση της ανάγκης αποσυμφόρησης των νησιών απομονώνει την κυβερνητική επίσημη επιμονή και υποχρεώνει τον κ. Μουζάλα να ζητήσει και να επιτύχει την τήρηση του αυτονόητου δικαιώματος της χώρας να μετακινεί στο εσωτερικό της κατά την κρίση της και κατά τις ανάγκες της τις μεταναστευτικές ροές που διαφεύγουν της εφαρμογής της Συμφωνίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λέσβο, ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε ήδη σήμερα το πρωί με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χρ. Καλογήρου.

Η περιφερειάρχης ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά, με έμφαση στο προσφυγικό και μεταναστευτικό. Επίσης, του παρουσίασε τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο Βόρειο Αιγαίο, ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα και γενικότερα στην οικονομία των νησιών.

Η βαρύτητα της επίσκεψης Μητσοτάκη σηματοδοτείται και από το κλιμάκιο που τον συνοδεύει. Ήδη στη Μυτιλήνη βρίσκονται οι Μιλτ. Βαρβιτσιώτης και Λευτ. Αυγενάκης.

Ο «π», με αποστολή στο γειτονικό μας νησί, καλύπτει άμεσα τη σημαντική επίσκεψη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ