13.9.2013 19:54

Κρίμα τα ναύλα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ

Καζάνι που βράζει οι συνταξιούχοι ναυτικοί μετά κι από την κατάργηση από την κυβέρνηση της έκπτωσης που απολάμβαναν στους ναύλους των πλοίων.

Αφουγκραζόμενος το κοινό αίσθημα ο βουλευτής Κ. Τριαντάφυλλος με ερώτηση του στη Βουλή ζητά απαντήσεις γι αυτήν την κυβερνητική απόφαση.

Ο Χιώτης βουλευτής αφού αναφέρεται στη συνεισφορά του ναυτικού στην ελληνική οικονομία, τότε και τώρα, όπως και στις θυσίες στις οποίες τον έχει υποβάλλει η κυβέρνηση σε ασφαλιστικό κυρίως επίπεδο, ζητά να μάθει γιατί καταργήθηκε η έκπτωση από τη στιγμή που ούτε τον προϋπολογισμό επιβάρυνε, ούτε και οι εταιρείες εναντιώθηκαν ποτέ σε αυτήν ζητώντας την κατάργηση της.

Με αυτό το σκεπτικό ο Χιώτης βουλευτής ρωτά:

1. Ποιοι είναι οι λόγοι της κατάργησης του εκπτωτικού ναύλου για τους συνταξιούχους ναυτικούς, αφού, μέχρι την υπογραφή της υπουργικής απόφασης η έκπτωση αυτή δεν επιβάρυνε το Ελληνικό Δημόσιο, και οι ακτοπλοϊκές εταιρίες εξακολουθούν να διατηρούν τον εκπτωτικό ακτοπλοϊκό ναύλο;

2. Ποιο είναι το προβλεπόμενο οικονομικό όφελος που δικαιολογεί αυτήν την απόφαση;

3.  Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε και ποιος ο σχεδιασμός σας για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα και η σύγχυση που δημιουργούνται στους κατοίκους των μικρών νησιών και στους συνταξιούχους ναυτικούς;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ