29.3.2017 18:11

Κουνάει το δάχτυλο ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου για το μεταναστευτικό

«Αν δεν μπορούν βρουν λύση, να το παραδεχτούν» λέει για την Επιτροπή του Δήμου Χίου

Ευθέως κατά της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου για το μεταναστευτικό βάλει με ανακοίνωσή του ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις του για την αποτελεσματικότητά της αλλά και για την επιλογή της να καλέσει δημότες και φορείς να καταθέσουν απόψεις και πιθανές λύσεις.

Παραβλέποντας το γεγονός ότι κυβερνά ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑτονίζει : «Ενώ αναμέναμε το πόρισμα της επιτροπής ζητείται και πάλι από φορείς και πολίτες να ξανακαταθέσουν προτάσεις και εμπειρίες.

Το εύλογο ερώτημα είναι:

  • Το λογικό δεν είναι να έχει κατατεθεί  ήδη κείμενο προς διαβούλευση και  συγκεκριμένο πλαίσιο συζήτησης ,όπου οι φορείς και οι πολίτες να μπορούν κάνουν τις παρατηρήσεις ή τις προτάσεις τους;

Συμπεραίνουμε ότι:

  • Η συγκρότηση της επιτροπής έγινε για να καταλήξουν αρχικά σε πρόταση,αναυτό δεν είναι εφικτό για οποιοδήποτε λόγο τότε και ο ρόλος της επιτροπής κρίνεται.
  • Επιχειρείται η ευθύνη να μεταφερθεί σεφορείς και πολίτες και με αυτό τον τρόπο το μόνο που πετυχαίνεται είναι να επιστρέφουμε στο μηδέν, να χάνεται χρόνος  και να μετατίθενται οι ευθύνες», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Τέλος αφήνει σαφείς αιχμές τονίζοντας ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα πρέπει να αποφαίσουν αν θέλουν κι αν μπορούν να βρουν λύση. «Άλλωστε γι αυτό βρίσκονται στο Δημοτικό Συμβούλιο,αν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν να το παραδεχτούν. Τα προβλήματα πρέπει να λύνονται και να μην διαιωνίζονται», καταλήγει. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ